Brand voice

Care sunt principalele tipuri de expresor cafea?

Ziarul de Vrancea
12 oct 2022 695 vizualizări

Nu ești sigur care sunt principalele tipuri de expresor cafea? Și, mai presus de toate, nu știi ce expresor cafea este potrivit pentru tine? Dacă te gândești să cumperi un nou aparat de cafea, s-ar putea să fii copleșit de numărul mare de aparate de cafea pe care le vei găsi.

Cel mai rău este că nu știi care dintre ele se va potrivi cel mai bine nevoilor tale. Vrei o cafea rapidă? Vrei un espresso? Îți place cafeaua americană? Fiecare aparat de cafea este pregătit să îți ofere un tip diferit de cafea.

Îți vom povesti despre principalele tipuri de expresor cafea de care te poți bucura în fiecare zi: acestea vor putea pregăti o cafea bună fără prea mult efort.

1. Expresor cafea cu capsule

Capsulele de cafea sunt la putere, în zilele noastre, fiind foarte simplu și rapid de utilizat. Există diferite tipuri de capsule în funcție de producător (Nespresso, Dolce Gusto, Tassimo...). Când capsula de cafea este introdusă în aparat, partea superioară a capsulei este străpunsă, iar aparatul de cafea începe să încălzească apa fierbinte care este trimisă la capsulă la presiune ridicată, producând cafeaua. Capsulele sunt monodoză.

Un aparat de cafea cu capsule produce o cafea corpolentă, cu o aromă intensă și o coroană cremoasă. Există enorm de multe arome de cafea, astfel că putem încerca o mare varietate de cafele diferite. Multe aparate de cafea au, de asemenea, opțiunea de a face spumă de lapte și de a prepara cappuccino sau cafea cu lapte.

2. Expresor cafea super automat

Aceste aparate de cafea fac totul, de la măcinarea boabelor de cafea până la prepararea ceștii perfecte. Ce fel de cafea obții cu un expresor automat? O cafea cu o aromă intensă, corpolentă. Dacă variem finețea măcinării cafelei sau presiunea, putem modifica gustul espresso-ului. De obicei, acestea au un canal de aburi folosit pentru a face spumă de lapte și pentru a prepara cappuccino sau latte.

3. Expresor cafea cu picurare

Un expresor cafea cu picurare are filtre, un recipient mare și o zonă metalică care menține cafeaua pregătită și caldă. Se obține o cafea foarte curată. Datorită procesului de obținere a acestei cafele, putem degusta multe arome și gusturi. Cafeaua se prepară instantaneu, este foarte ieftină și aparatul este perfect pentru multe persoane. Gustul cafelei va depinde foarte mult de tipul de filtru pe care îl folosim și de cât de bine este întreținut. Datorită modului în care funcționează, o cafea Arabica blândă și aromată este cea mai recomandată pentru acest tip de aparat de cafea. Măcinarea poate fi medie sau fină.

4. Expresor cafea italian

Expresoarele de cafea italiene sunt unul dintre cele mai practice modele de utilizat, deoarece sunt foarte ușor de folosit. Aparatul de cafea italian, numit și aparat de cafea moka, prepară cafeaua cu ajutorul aburului. Cu acest tip de cafetieră putem prepara în jur de 15 cești de cafea. Acest expresor este ușor de utilizat și cafeaua se prepară rapid. Gustul cafelei este puternic și corpolent. Gustul cafelei obținute în acest tip de model depinde în mare măsură de boabele de cafea, de nivelul de prăjire și, mai ales, de finețea măcinării (cu cât este mai fină, cu atât mai bine) și de nivelul de căldură. Pe măsură ce sunt atinse temperaturi de peste 100 °C, din cafea se extrage mai mult ulei, ceea ce o face mai corpolentă decât cafeaua obținută la aparatele de cafea cu picurare.

5. Expresor franțuzesc

Expresoarele de tip presă franceză sunt cele mai simple aparate de cafea pe care le poți găsi pe piață și probabil și cele mai ieftine dintre toate modelele actuale. Acestea produc o cafea gustoasă cu ceva sedimente. Gustul cafelei va fi mai amărui cu cât o lași mai mult timp să stea, deoarece se dizolvă mai mult în amestec. Aceasta este o cafea perfectă pentru băutorii ocazionali.Avantajul acestui tip de expresor cafea este că este ușor de utilizat și cafeaua se prepară rapid.

Expresoarele de tip presă franceză se potrivesc pentru persoanele care nu vor să-și complice prea mult viața. În funcție de modelul pe care îl alegi, vei putea prepara rapid și ușor o cantitate mare de cafea. Trebuie doar să ai grijă să alegi și să cumperi o cafea bună, cu o măcinare potrivită. Cheia pentru a obține o cafea bună de la o presă franceză este temperatura apei, care trebuie să fie în jur de 92-93ºC, lucru pe care îl vom obține după ce o fierbem și o lăsăm să se odihnească timp de aproximativ 15 secunde.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.