Brand voice

Bianca Slavu, psiholog originar din Focșani vorbește în ZdV despre:Cele 5 tipuri de iubire 

Bianca Slavu
20 aug 2023 1480 vizualizări
Bianca Slavu( foto) a fost psiholog în Focșani și în urmă cu câțiva ani a plecat în Anglia. Funcționeză ca psiholog, dar face și ședințe online.Psihologul Bianca Slavu este colaborator al Ziarului de Vrancea
Bianca Slavu( foto) a fost psiholog în Focșani și în urmă cu câțiva ani a plecat în Anglia. Funcționeză ca psiholog, dar face și ședințe online.Psihologul Bianca Slavu este colaborator al Ziarului de Vrancea

Tuturor ni s a întâmplat să auzim o prietenă sau o colegă care să se laude cu cadourile primite de la soțul ei și nu doar de ziua ei, ci așa … fără o ocazie specială, doar ca dovadă de iubire.Și astfel de povești ne-a făcut pe multe să ne gândim ce norocoase pot fi unele persoane și in cazul nostru de multe ori, de abia dacă primim o floare de ziua noastră, asta in caz că-și aduce aminte că e ziua noastră. Și ati mai auzit persoane care sunt răsfățate cu cadouri și nu apreciază aceste gesturi și de fapt își doresc cu totul altceva. 

Sunt sigură că v- ați întrebat de multe ori oare de ce unele ”au noroc” și eu nu? 

Apoi cred că ați auzit povești de genul  “se iubeau atât de mult, dar până la urmă s-au despărțit” 

Răspunsul e că aceste tipuri de relații nu au nicio legătură cu “norocul”, “soarta “ sau altceva neexplicabil.Ci cu ceva mult mai clar și științific.Și anume cu tipul de iubire care l-am învățat din copilărie și care ne coordonează în relații.  

Exista 5 tipuri de iubire: 

1. Declarațiile (cuvintele de apreciere și încurajare)

2. Timpul petrecut împreună

3. Darurile

4. Serviciile

5.Contactul fizic

De ce e important să cunoaștem aceste tipuri ? Ne ajuta la ceva? 

Da, ne ajută să devenim conștienți de ceea ce putem oferi și să știm ce și cum să cerem. Această cunoaștere nu va îmbunătăți doar relația de cuplu, ci orice relație pe care o avem în viaț noastră ( cu familia, copii, prieteni) aducând în prim plan mai multă apreciere și valorizare.

Așadar, beneficiile sunt că:

 ◊ vei comunica mai eficient

◊ vei evita conflicte inutile

◊ vei înțelege mai profund situațiile din interacțiunile tale și motivele pentru care cei din jur reacționează într-un fel sau altul

◊ vei avea relații mai armonioase, iar lucrurile vor fi mai fluide în interacțiunile tale

Noi toți avem un limbaj principal și unul secundar, sau în unele cazuri mai multe.

Evident, soluția ideală ar fi să oferim și să primim sincronizând toate cele cinci canale de mai sus.

În practică, aceasta se întamplă în general în faza de îndrăgostire. Așadar, cu atât mai important e să știm ce să oferim celor de lângă noi, încât să se simtă iubiți, tradus în limbajul lor, iar noi să nu simțim că facem eforturi în van.

Dacă nu știi în care dintre tipuri te încadrezi sau dorețti să dezvolți alte tipuri de iubire ca să fii pe același canal de comunicare cu persoanele iubite sunt la un mesaj distanță.Sunt Bianca Slavu, psiholog și cu empatie și înțelegere, te pot însoți și ghida pe acest drum. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.