Brand voice

Primării de top - La Goleşti prioritatea numărul 1 a fost infrastructura rutieră

Ziarul de Vrancea
1 iun 2016 3215 vizualizări
Infrastructura rutieră a comunei Goleşti a constituit prioritatea numărul unu pentru administraţia locală şi continuă să fie pe ordinea de zi şi pentru viitorul mandat u multe din proiectele realizate au crescut nivelul de trai al locuitorilor u primarul Alexandru Zar are planuri mari la Goleşti în viitorul mandat

Prioritatea numărul 1 a administraţiei comunale în ultimii ani a fost infrastructura rutieră, care a ocupat o parte importantă din resursele financiare locale, precum şi din fondurile nerambursabile de la Comunitatea Europeană şi Guvernul României.
Astfel, prin Grupul de Acţiune Locală “Ţinutul Viei şi vinului Vrancea” s-a asfaltat strada Matei Basarab cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 100.000de euro.“În anul 2015 am iniţiat un proiect de hotărâre privind Refacerea şi modernizarea de drumuri de interes local în comuna Goleşti, prin care s-a dorit asfaltarea tuturor străzilor din domeniul public al comunei, respectiv 7,7 km de asfalt”, ne-a declarat primarul Alexandru Zar. Proiectul a fost depus prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 – Submăsura 7.2, iar acesta a fost declarat eligibil cu peste 60 de puncte de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).  Proiectul este în valoare de un milion de euro, bani de care vor beneficia locuitorii comunei. Din fonduri de la de la MDRAP, în baza O.G. 28/2013, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au fost asfaltate şi sunt în curs de asfaltare şase străzi, respectiv str. Izvor, str. Dimitrie Cantemir, str. Orizont, str. Brumei, str. Aurel Vlaicu, str. Trandafiri, care beneficiază de finanţare guvernamentală până la finele anului 2016. Din fonduri de la bugetul local s-au modernizat, de asemenea, mai multe străzi, respectivstr. Oituz, pe care s-au făcut şi şanţuri şi podeţe betonate de acces la proprietăţi, str. Pionieri, str. Ceahlău, str. Gârlei, str. Vasile Lupu şi str. Foişor. Au fost executate din fonduri de la bugetul local şanţuri betonate şi podeţe pentru acces la proprietăţi şi podeţe la intersecţii pe câteva străzi din comună, respectiv str. Victoriei, str. Oituz, str. Foişor şi o parte din str. Vergului. Au fost executate, de asemenea, podeţe dalate pe str. Pionieri pe toată lungimea, la intesecţii cu celelalte străzi, respectiv str. Mioriţei, str. Orizont, str. Izvor, str. Dimitrie Cantemir, str. Ceahlău, str. Vergului. “În prezent, s-a semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiţii Dispozitive colectare şi evacuare ape meteorice pe strada Matei Basarab, lucrare care este finanţată de la bugetul local”, spune primarul Zar.     

Dispensarul are un nou sediu

Dispensarul Uman a fost mutat într-o clădire nou renovată, proprietate a Consiliului Local Goleşti, care a beneficiat de dotările şi intimizările necesare desfăşurării activităţii specifice de asistenţă medicală, prin izolaţie termică, finisaje exterioare şi interioare, centrală termică pentru încălzire proprie, învelitoare nouă, şarpantă, şi unde fiinţează două cabinete de medicină generală cu medici şi asistenţi. De asemenea, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Goleşti – Cîrligele, s-a achiziţionat un buldoexcavator în valoare de 50.000 de euro, care a intrat în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Goleşti. Datorită acestuia, dezăpezirea în acest an s-a făcut în mod ireproşanbil, deşi primarul a ţinut să precizeze că nici în anii trecuţi nu au existat probleme privind dezăpezirea la Goleşti. “În ultimii patru ani a fost finalizat cel mai mare proiect de infrastructură şi utilităţi şi anume reţeaua de canalizare, care în prezent  este funcţională,  al cărei operator unic este CUP Focşani, şi care deserveşte peste 90% din gospodăriile din Goleşti”, spune primarul Alexandru Zar.

Şcoli şi grădiniţe au fost modernizate

Din fonduri de la bugetul local s-a înfiinţat Grădiniţa cu program prelungit, care are un număr de 30 de locuri şi care vine în sprijinul părinţilor salariaţi, conducând astfel la creşterea calităţii educaţiei celor mici. “La iniţiativa mea s-a aprobat de către Consiliul Local subvenţionarea cu 30% a sumei zilnice necesare întreţinerii fiecărui copil înscris la program prelungit” , ne-a declarat primarul Alexandru Zar. Grădiniţa cu program normal a beneficiat de modernizare prin reparaţii de întreţinere, izolaţie termică şi centrală proprie. De asemenea, a fost finalizată modernizarea Şcolii Gimnaziale Goleşti cu clasele 0-VIII, care se ridică la cele mai înalte standarde, având dotările aferente unei astfel de instituţii de învăţământ: laborator de informatică, sală de sport, teren modern de fotbal în curte, gard împrejmuitor din fier forjat, etc.

Sistem de monitorizare pentru siguranţa cetăţenilor

Pentru siguranţa cetăţenilor din Goleşti a fost montat un sistem de supraveghere video prin monitorizare la şcoală, grădiniţă, sediul Poliţiei, în incinta Căminului Cultural, în zona centrală a comunei, la sediul primăriei, la trecerile de pietoni pe DN2 – E85, în zona şcolii şi cea a intersecţiei cu strada Victoriei. A fost, de asemenea, modernizat şi dezvoltat iluminatul public prin montarea unui număr de 200 de lămpi tip LED economice. Cu fonduri de la bugetul naţional, respectiv în baza Legii 114/1996, printr-o finanţare multianuală 2014 -2016, se află în execuţie proiectul Transformare şi reabilitare bloc de locuinţe sociale Bloc B, care va oferi unui număr de opt familii cu probleme sociale o locuinţă decentă.

Transportul public a fost extins

Datorită modernizării mai multor străzi s-au extins şi traseele transportului local în comun, care în prezent numără trei rute. Fiecare staţie beneficiază de refugiu autobuz şi adăpost pentru călători. “Imediat după ce vom asfalta strada Păşunii, vom prelungi traseul microbuzului pentru transport de persoane şi în acea zonă”, spune primarul. De asemenea, în aceşti ultimi patru ani, a fost elaborată Strategia de Dezvoltare Locală pentru anii 2014-2020, lucrare fără de care nu se pot întocmi şi finanţa proiecte de investiţii pe termen lung şi mediu. “Am încurajat iniţiativa antreprenorială şi acest aspect a adus bani la bugetul comunei prin activitatea firmelor care au ales să îşi desfăşoare activitatea pe teritoriul comunei Goleşti”, ne-a declarat primarul. “Multe dintre aceste proiecte s-au realizat cu ajutorul Consiliului Judeţean şi cu sprijinul preşedintelui CJ, Marian Oprişan, motiv pentru care îi mulţumim şi sperăm să fie alături de noi şi pe viitor”, a ţinut să precizeze primarul Alexandru Zar.  

Viitorul sună bine la Goleşti

Modernizarea şi reabilitarea străzilor continuă să ocupe un loc important şi în viitorul mandat, urmărindu-se continuarea lucrărilor la proiectele deja începute, astfel încât să fie finalizate toate străzile aparţinând domeniului public al comunei Goleşti. Dar primarul are şi alte proiecte pentru Goleşti. “Vreau să ducem la îndeplinire un proiect mai vechi şi anume construirea unei săli de sport, pentru care s-au făcut demersurile necesare. O altă prioritate va fi extinderea reţelei de apă şi canalizare şi pentru restul străzilor pe care s-au autorizat construcţii noi şi care nu beneficiază în prezent de aceste utilităţi. Acesta este a II-a etapă a proiectului derulat împreună cu ADI Vranceaqua, a cărui membru suntem şi SC Cup SA. Acest proiect cuprinde, printre altele, strada Coteşti până la limita cu administrativ Coteşti, str. DN2, sat Cerdac şi sat Goleşti, precum şi extinderi pe străzi care nu au fost prinse în prima etapă a proiectului. Va fi, de asemenea, extins iluminatul public pe străzile unde s-au făcut atrageri în intravilanul construibil al comunei. În acest moment se află în lucru un proiect privind producerea energiei electrice necesară instituţiilor publice din localitate de la o centrală eoliană. De asemenea, în ultima sedinţă a actualului consiliu local al comunei Goleşti am aprobat un studiu privind extinderea sistemului de iluminat pe DN2 în localitatea Goleşti, care are în vedere o reţea de iluminat public de la Primărie, pe podul peste Milcov şi până la intersecţia cu Focşaniul. Podul va fi iluminat cu un sistem special nou pentru poduri. Vor fi montaţi 20 de stâlpi nu mai înalţi de un metru, respectiv 20 de lămpi concepute special să nu orbească participanţii la trafic, realizate dintr-un material antivandali. A fost semnat şi contractul de lucrări între Primăria Goleşti şi SC Sibarex privind lucrări de execuţie şanţuri şi podeţe pe str. Matei Basarab. Am contactat, de asemenea, o societate comercială în vederea întocmirii unor studii topografice pentru realizarea Planului de Evacuare a Apelor Pluviale pentru un număr de 11 străzi în lungime totală de 12 km. Avem în vedere execuţia unui plan şi a unui scenariu să putem calcula viiturile formate în urma unor căderi de ape de până la 100 de litri pe metru pătrat, ca să putem realiza şanţuri care să poată capta aceste cantităţi de ape. Scopul acestor studii este acela de a face o reţea de evacuare a apelor pluviale şi a se proteja în prima etapă străzile pe care s-a pus covor asfaltic, urmând ca mai apoi să fie făcute şanţuri şi podeţe pe toate străile. Până la finele anului 2016 vom rezolva şi problema Cimitirului Comunal”, spune primarul Goleştiului, ţinând să sublinieze că acestea sunt doar unele dintre obiectivele pe care şi le-a propus în viitorul mandat 2016-2020. (Maria BRATU)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.