Vrânceni in Lume

Doina Mustățea, româncă emigrată la Roma, a prezentat cartea „Destine” în satul natal Milcovul

Cristi Merchea
21 aug 2017 3501 vizualizări

Doina Mustățea este o româncă stabilită la Roma, inițiatoarea proiectului „Cartea – O ușă deschisă către viitor”. Duminică, 20 august, Doina, care este și colaboratoarea ziarului Emigrantul precum și a cotidianului local Ziarul de Vrancea a prezentat prin cartea „Destine” o etapă din acest proiect la Milcovul, satul ei natal

Acest proiect, după cum scrie și autoarea în introducerea cărții, a luat naștere în urma unei activități de voluntariat pe care Doinaîmpreună cu alți oameni inimoși asemeni ei, din Italia și din România, au adus o speranță, o bucurie, un zâmbet celor care au beneficiat de ajutorul sincer, dezinteresat și fără culoare politică, așa cum îi place Doinei să specifice. Prezentarea cărții a coincis cu ziua satului Milcovul și primarul din comună, Mihai Neață, a oferit suportul său pentru o bună desfășurare a evenimentului la Căminul Cultural din sat.

Eveniment care a fost un succes, ceva nemaivăzut la țară.

Am rămas plăcut surprinsă, în ciuda faptului că erau câțiva bețivi care animau atmosfera, încinsă deja de cântecele de voie bună ale Ionicăi Stan, cu scheme de îmbrâncituri din filmele cu Stan și Bran. Licoarea lui Bachus îi făceau să fie amuzanți, fără să deranjeze, însă, bunul mers al evenimentului.

Oamenii au cumpărat această carte, oferind fiecare după posibilități, pentru că această carte nu s-a vândut. Copii, tineri, bătrâni, cunoscuți, foști profesori, oameni simpli și chiar persoane cu handicap locomotor au participat cu sufletul și mințile deschise. Doina, mai emoționată ca oricând, a semnat fiecare carte în parte, cu aceeași dăruire caracteristică oamenilor care pun mai presus alți oameni. Banii strânși în urma evenimentului de astăzi, sunt pentru Adela, o tânără în vârstă de 15 ani din Vrancea, care are o tumoare pe creier. 

Toate proiectele de caritate, ajutorare și umanitare, inițiate de Doina Mustățea, vizează copiii și bătrânii defavorizați din România.

Fiecare poveste în parte are ca protagoniști, persoane pe care le-am cunoscut, iar cu unele dintre ele încă mai țin legătura prin intermediul coletelor pe care le primesc de la noi și fiecare poveste scoate în evidență, din păcate, o plagă de care suferă societatea românească, plagăpe care și-a provocat-o singură din cauza indiferenței față de ea însăși.”, a scris Doina Mustățea în introducerea cărții „Destine.”

Articol preluat de pe site-ul emigrantul.it


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.