Vrânceni in Lume

Ziarul de Vrancea reprezinta Romania in UE

Mihaela Beșleagă
8 nov 2007 6572 vizualizări
redactorul sef Silvia Vrinceanu Nichita a cistigat unicul premiu national al concursului "Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii", cu articolul "Ulita seropozitivilor". Dintre cei 27 de cistigatori nationali se vor selecta jurnalistii care vor primi cele trei premii acordate la nivel european.

"Ziarul de Vrancea" reprezinta Romania la nivel european intr-un concurs jurnalistic initiat de Uniunea Europeana, intitulat "Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii". Redactorul sef Silvia Vrinceanu Nichita s-a calificat la competitia europeana, dupa ce a obtinut locul I in Romania, cu articolul "Ulita seropozitivilor", in care trateaza discriminarea multipla a romilor seropozitivi de la marginea orasului Marasesti. In contextul discutiilor actuale despre integrarea etniei rome, care se afla in atentia opiniei publice internationale, articolul a incercat sa traga un semnal de alarma asupra unei probleme acute cu care se confrunta societatea romaneasca si, implicit, etnia roma. In fiecare an, Uniunea Europeana acorda premiul jurnalistic "Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii" pentru recompensarea jurnalistilor care contribuie prin lucrarile lor la cresterea sensibilitatii publicului larg asupra beneficiilor diversitatii si luptei impotriva discriminarii in societate. In acest an, concursul a fost initiat in luna aprilie, "Ziarul de Vrancea" inscriindu-se in ultima zi, pe 30 septembrie, fapt ce pare ca i-a adus noroc, fiind unicul cistigator pe tara. De altfel, Romania a avut dreptul pentru prima data sa participe la acest concurs destinat jurnalistilor din spatiul UE. Juriul care a evaluat articolele a fost format din profesionisti in domeniul mass-media si anti-discriminare, care au urmarit la materialele participante gradul de noutate, pertinenta, complexitatea cercetarii si pregatirii, originalitatea, creativitatea, precum si semnificatia articolelor pentru publicul larg. Articolul colegei noastre s-a calificat la mare distanta, tinind cont ca juriul l-a votat in unanimitate si nu a acordat locul II in cadrul competitiei. Jurnalistii din presa scrisa si online din cele 27 de state membre ale UE au trimis articole care abordeaza problemele diversitatii sau ale discriminarii pe motive rasiale sau de origine etnica, religie sau convingeri, virsta, sex, handicap si orientare sexuala. In 2006 concursul a atras peste 700 de participanti. Dintre cei 27 de cistigatori din cele 27 state membre UE se selecteaza persoanele care vor primi cele trei premii acordate la nivel european, peste aproximativ o luna. 2007 este Anul European al Sanselor Egale pentru Toti si cu aceasta ocazie juriul Concursului jurnalistic UE acorda un premiu special, pentru care sint apreciate in mod deosebit articolele referitoare la discriminarea multipla, cum este si cazul "Ulitei seropozitivilor". Cistigatorii vor beneficia de o calatorie de studii intr-o tara europeana, valoarea totala a premiilor fiind de 12.000 euro. Toate articolele nationale cistigatoare vor fi publicate intr-o brosura special editata pentru Concursul Jurnalistic 2007 "Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii". (Mihaela BESLEAGA)


Daca vreti sa cititi articolul Silviei Vrinceanu, apasati aici: "Ulita seropozitivilor"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.