Tineret în (Re)Acțiune

Crin si Traian si-au crescut scorul partidelor la Adjud

Iulia Crețu
30 nov 2009 1181 vizualizări
PSD a scazut de la 50,13% la alegerile europarlamentare din vara, la 39,56% in primul tur de scrutin de la prezidentiale

Crin Antonescu, prezidentiabilul PNL, si Traian Basescu, candidatul sustinut de PD-L, au reusit sa mobilizeze mai bine electoratul liberal si democrat-liberal de la Adjud decit au facut-o listele de candidati de la Parlamentul European din luna iunie. Astfel, la primul tur al scrutinului pentru Palatul Cotroceni, Crin Antonescu a dublat procentul de sustinere pentru liberali in municipiul Adjud, de la 8,87% la euroalegeri la 18,01% la primul tur al prezidentialelor. Traian Basescu a fost insa de trei ori peste scorul obtinut de PD-L in vara lui 2009 pentru biletul la Bruxelles. Scorul de la europene a fost de 8,75% pentru democrati, in timp ce pe 22 noiembrie, portocalii au reusit sa obtina 27,27% in oras. Singurul care a pierdut la Adjud pare a fi Mircea Geoana. PSD a defilat la Parlamentul European in municipiul de pe Trotus cu 50,13%. Desi competitorii sai politici au crescut de citeva ori, Mircea Geoana a fost sub scorul social democratilor din vara, obtinind numai 39,56% in orasul condus de social-democratul Constantin Armencea. Diferenta mare a fost insa si intre prezenta de la alegerile din vara, 17,95% in sectiile din Adjud, in timp ce la primul tur pentru desemnarea presedintelui tarii au iesit din case 48,12% dintre votanti. Pe listele de alegatori din municipiul Adjud figureaza peste 16.000 de votanti. Pentru alegerile de duminica viitoare, la Adjud sint amenajate si doua sectii de votare speciale, in afara de cele 14 sectii arondate locuitorilor domiciliati in municipiu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 7 ore, 8 minute, 12 secunde
Vând adidasi adidas, puma si nike bluze, hanorace... etc relatii la id messeger - PetricaFocsanigeles@yahoo.com
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.