Tineret în (Re)Acțiune

Adjudul are proiecte multe, dar bani putini

Doina Ganea
16 feb 2009 1150 vizualizări
Municipiul de pe Trotus va fi dotat cu panouri electronice la intrarea si iesirea din oras u camere video vor fi amplasate la scoli si gradinite

Edilii adjudeni recunosc faptul ca au proiecte si ca la capitolul finantari stau cam prost. Autoritatile locale au programate anul acesta o serie de proiecte ce vor fi depuse in cadrul Axei prioritare 1 "" "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor, poli urbani de crestere". Viceprimarul Gelu Diaconu ne-a precizat ca toate proiectele pe anul 2009 sint deja intocmite, iar pentru finantarea lor se vor orienta catre fonduri guvernamentale sau structurale. Unul dintre proiecte are in vedere modernizarea spatiului public "" incinta Casa de Cultura - Campus Scolar in vederea realizarii unei piatete. Un alt proiect vizeaza construirea unui sens giratoriu la intersectia DN2 cu DN1 si realizarea unor semaforizari. La capitolul dezvoltarea si modernizarea infrastructurii municipiului, edilii au intocmit un proiect care prevede extinderea iluminatului public pe DN1 si DN2 si pentru un cartier de locuinte nou infiintat. Zona blocurilor ANL si Parcul CFR vor fi modernizate, la fel si spatiile aferente strazilor principale, fiind dotate inclusiv cu mobilier urban. De asemenea, se cauta fonduri pentru achizitionarea de echipamente de informare si comunicare pentru accesul cetatenilor la informatii, cum ar fi tabele interactive de afisaj si amplasarea unor tabele electronice pentru intrarile si iesirile din municipiu. "Ne-am mai propus sa realizam lucrari de modernizare la actualul dispensar din Cartierul Burcioaia si punerea lui la dispozitie pentru persoanele aflate in dificultate sau pentru persoanele cu deficiente, precum si modernizarea unei cladiri, o fosta centrala termica din zona Salcimilor, pentru realizarea unui centru pentru persoane virstnice. Mai avem un centru, dar solicitarile sint multe si cel existent este neincapator pentru pensionarii nostri. Avind in vedere violenta crescuta din ultima vreme, avem si un proiect pregatit deja pentru dotarea cu sisteme de supraveghere video a gradinitelor, scolilor, liceelor si altor institutii publice. De asemenea, avem nevoie de citeva dotari pentru Serviciul pentru situatii de urgenta, avind in vedere ca sintem intr-o zona inundabila, dar si cu risc seismic ridicat", ne-a prezentat citeva dintre proiectele de anul acesta viceprimarul Gelu Diaconu. Pentru acestea din urma Primaria preconizeaza contractarea unui credit in valoare de 1,9 milioane de lei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.