Tineret în (Re)Acțiune

Noi locuinte sociale in Adjud

Doina Ganea
20 oct 2008 1550 vizualizări
28 de locuinte vor fi construite pentru chiriasii evacuati din casele nationalizate

Oficialii Primariei Adjud au de gind sa construiasca un nou complex de locuinte in conditiile in care nici cele care aveau ca termen limita de dare in folosinta luna iunie nu sint gata. Primaria Adjud a scos luna trecuta la licitatie lucrarile de construire a unui numar de 28 de locuinte sociale pe strada Copacesti. Potrivit anuntului de licitatie, in zona Copacesti se doreste realizarea unui nou ansamblu de locuinte colective, avind un regim de inaltime maxim de P^3 etaje. Cladirile din acest ansamblu sint compuse din doua tronsoane realizate in oglinda P ^1, totalizind 8 apartamente, si un tronson independent P^3 etaje, cu 20 apartamente. Tronsonul P^3 E are in compunere 9 apartamente cu o camera si 11 apartamente cu 2 camere, iar cladirea P^1E totalizeaza 8 apartamente cu 2 si 3 camere, decomandate si cu dubla orientare. Valoarea estimata, fara TVA, a acestor lucrari este de 4,35 milioane de lei, bani care provin din bugetul local al Adjudului, conform OUG 74/2007. Printre conditiile de participare la licitatie cerute de Primaria Adjud, in calitate de autoritate contractanta, se numara si experienta similara, in ultimii 5 ani, cel mult doua contracte de lucrari similare. Criteriile de atribuire a contractului au in vedere oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic (80%), durata executiei (5%) si programul calitatii propus pentru executia lucrarii (15%). Termen limita pentru primirea ofertelor este 24 octombrie orele 11.00, anuntul fiind postat pe site-ul SEAP in urma cu o luna. Potrivit viceprimarului Gelu Diaconu, locuintele vor fi repartizate fostilor chiriasi evacuati din casele nationalizate. "Aceste apartamente sint pentru cei care au fost evacuati. Mai avem 60 de apartamente care trebuiau sa fie gata in zona ANL, dar nu am avut bani. Constructorul are forta de munca, dar a lucrat si el in functie de cum au venit banii pentru ca sa-si achizitioneze materialele necesare", a precizat Gelu Diaconu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.