Orașul Panciu

Mica China de la Panciu: ambasadorul a gasit pantofi « Adibas »

Mihaela Beșleagă
25 oct 2010 2547 vizualizări
E.S. dl. Liu Zengwen a primit titlul de cetatean de onoare al orasului Panciu u primarul Ion Petre i-a oferit ambasadorului o sampanie inaugurala de trei litri si a primit din partea sa o pictura pe matase

Orasul Panciu a primit simbata vizita unei inalte oficialitati din tara Marelui Zid. Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, E.S. dl. Liu Zengwen, a fost primit cu emotie de autoritatile pancene, care s-au pregatit cu bucate si muzica traditionala si l-au plimbat pe inaltul diplomat, insotit de sotia acestuia, Yao Xiaofen, prin bazarul, piata agroalimentara si liceele orasului. Vizita a inceput in tirgul din centrul orasului, unde inaltii oficiali chinezi au putut "admira" pe tarabe produse din indepartata China, de la pantofi marca "Adibas", pina la blugi. Delegatia a facut o scurta vizita in Piata Agroalimentara a orasului, stirnind curiozitatea precupetelor care s-au ingramadit care mai de care sa-i vada mai de aproape pe "chinezii astia, care-s frumusei". Delegatia straina a fost si la Centrul de documentare al Liceului "Ioan Slavici", diplomatul chinez dovedindu-si simtul umorului, atunci cind a fost rugat sa scrie citeva cuvinte in cartea de onoare: "in limba chineza sa scriu?", a intrebat retoric acesta, in zimbetele celor prezenti. "Sa pregatiti mai multi elevi si mai buni pentru patrie. Copiii sint florile si viitorul tarii", au fost cuvintele inscrise in Cartea Liceului de E.S. dl. Liu Zengwen, care a promis ca la viitoarea vizita va aduce si citeva carti in limba engleza sau, de ce nu, in chineza. In cartea de onoare a liceului a semnat si Liliana Minca, fosta directoare a Loteriei Romane, in prezent membru PSD, care a facut parte din delegatia ce l-a insotit pe ambasador.


Liu Zengwen: "Consider Panciu a doua casa a mea!"


Vizita s-a incheiat la Casa de Cultura, unde E.S. dl. Liu Zengwen i-a fost conferit titlul de cetatean de onoare al orasului, printr-un proiect de hotarire votat in unanimitate de consilieri. Primarul Ion Petre i-a oferit E.S. dl. Liu Zengwen diploma de cetatean de onoare, cheia orasului si o sampanie inaugurala de trei litri. In schimb, autoritatile locale au primit o pictura traditionala chinezeasca, pe matase, cu Palatul Imperial de iarna din Beijing. "Consider Panciu a doua casa a mea, iar Romania a doua patrie a mea. Panciu e o locatie extraordinara, plina de farmec, au iesit de aici multi oameni si au devenit personalitati de seama. Asa cum spune un proverb romanesc: «Omul sfinteste locul»", a declarat E.S. dl. Liu Zengwen. Primarul Petre s-a intrecut in proverbe pentru a-l maguli pe diplomatul chinez."Un proverb chinezesc spune ca trei pahare de vin te fac sa intelegi o doctrina profunda. Vinul este produsul care a adus renume orasului Panciu dincolo de granitele judetului si tarii", a declarat primarul Ion Petre, fara a preciza la ce doctrina facea referire. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.