Orașul Panciu

Tinar pancean implicat intr-o retea de hackeri

Dan Chiriac
26 nov 2005 1087 vizualizări
Acesta a inselat cetateni straini prin vinzarea unor bunuri fictive. Prejudiciul se ridica la peste jumatate de milion de dolari.

Un tinar din Panciu a fost retinut de politistii constanteni dupa ce a fost descoperit ca facind parte dintr-o retea de hackeri care insela cetateni straini cu ajutorul internetului. Potrivit Politiei, Cristian Bogdan, 25 ani, zis Bodo, impreuna cu alti zece tineri din orasele Alexandria, Braila, Bucuresti, Tg. Jiu si Pucioasa, sint acuzati de inselaciune, acces nepermis la un sistem informatic si constituirea unui grup infractional in vederea comitererii de infractiuni. In timpul anchetei s-a stabilit ca, in perioada iunie 2003 "" noiembrie 2005, cei 11 tineri au organizat fraudulos pe site-uri autorizate un numar nelimitat de licitatii privind utilizarea unor bunuri inexistente precum autoturisme, motociclete si echipamente electronice pentru care cereau preturi de chilipir, atfel incit sa atraga cit mai multi clienti. Politistii spun ca cei 11 se deplasau in Grecia, la Atena, in Germania, la Dusseldorf si Hanovra, si in Franta, la Paris, de unde listau produsele pe internet, utilizind identitati si conturi ale altor utilizatori legitimi. Anchetatorii au stabilit ca in aceasta perioada au fost inselate peste 300 de persoane, majoritatea dintre acestea din Statele Unite ale Americii, care au platit fara sa primeasca bunurile licitate. Pentru vinzarea bunurilor imaginare, cei 11 cereau un avans sau, in unele situatii, intreaga suma de bani. In cursul zilei de ieri, cei 11 au fost ridicati de politistii constanteni si retinuti pe baza de ordonanta de urgenta. Instanta de judecata a decis insa ca acestia sa fie judecati in stare de libertate. Valoarea prejudiciului creat de cei 11 se ridica la peste 500 de mii de euro, dar in realitate ar putea fi mai mare. Dupa cum spun politistii, invinuitii erau asi in calculatoare. Potrivit informatiilor pe care le detinem, panceanul era student in Iasi, unde grupul inchiriase si un apartament.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.