Orașul Panciu

Activitati artistice si sportive pentru romi

Doina Ganea
19 apr 2010 2934 vizualizări
Tinerii cu virste cuprinse intre 13 si 18 ani au de acum unde sa-si petreaca timpul liber in mod educativ

Luni, 12 aprilie, la Casa de Cultura a orasului Panciu, Asociatia Rom Pentru Rom, in colaborare cu Primaria Panciu si cu Liceul Teoretic "Ioan Slavici", a inaugurat AriaTineretului "Baza(r)t". Potrivit membrilor Asociatiei Rom pentru Rom, "Baza(r)t" este un spatiu deschis de luni pina la vineri, dedicat tinerilor de la 13 la 18 ani, initiat de staff-ul Asociatiei din Panciu, unde adolescentii pot desfasura activitati ludice, artistice si educative, gestionate si de ei insisi. în momentul de fata s-au organizat patru activitati diferite gestionate de catre voluntarii de la Rom Pentru Rom, si anume un curs de teatru, un curs de fotografie, un cineforum si o serie de activitati sportive. Se prevede si un curs de arte ale circului pe timpul verii. Alaturi de aceste activitati va fi si o zi "jolly", in care tinerii vor fi protagonistii, ei fiind cei care vor gestiona activitatea de la Aria "Baza(r)t". Activitatile se vor desfasura la spatiul acordat de Primarie si de Casa de Cultura in spatele acesteia din urma, linga Biblioteca orasului Panciu. Cursul de teatru si activitatile sportive se vor desfasura la Casa de Cultura si la Sala de Sport a orasului. "Se doreste ca in viitor Aria Tineretului "Baza(r)t" sa devina spatiul tinerilor din Panciu, adica un spatiu care este o alternativa la alte locuri care nu ofera oportunitati agregative, precum strada. Dorinta este ca tinerii sa fie protagonistii ariei si sa poata fi ei, intr-un viitor apropiat, cei care vor propune si vor organiza toate activitatile care se vor desfasura la "Baza(r)t"", se precizeaza in comunicatul Asociatiei Rom pentru Rom din Panciu. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 5 ore, 32 minute, 23 secunde
Ati observat ca, de vreo cateva luni, toate ziarele se refera la tigani ca fiind "romi", cu un singur "r"? Deci nu a ajuns initierea termenului "rrom"(pe care chiar tiganii il resping).. Confuzia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.