Orașul Panciu

Anual, pancenii produc 20 de mii tone gunoi

Iulia Crețu
25 apr 2008 1089 vizualizări
Primaria de la Panciu se va ocupa in viitorul apropiat de salubrizarea localitatii, acest lucru dupa ce oficialitatile au initiat un proiect ecologic in valoare de 785 mii euro, prin fonduri Phare.

Primaria ia fonduri Phare sa puna pubele ecologice

"Avem in procedura de licitatie proiectul Eco Panciu pentru realizarea unui sistem de colectare, selectare, compactare si transport a deseurilor la platforma de la Haret. Prin acest proiect vom echipa 2.400 de familii cu pubele. Vom dispune de 4 containere a cite 1.100 litri. Urmeaza sa ajunga si cele doua masini, sa facem cele cinci insule pentru preluare si sa montam europubelele", a declarat primarul Ion Petre. Acesta completeaza prin faptul ca, odata implementat acest proiect, serviciul de salubrizare va fi preluat de Primarie. Conform edilului sef, costurile catre populatie vor scadea, pentru ca administratia locala nu va percepe TVA pentru colectarea gunoiului menajer. In fiecare an, pancenii arunca la gunoi 20 de mii de tone de deseuri neselectate. "Masinile vor avea program zilnic in cartiere. Se va demara si o campanie de educare a populatiei pentru a se evita situatiile de pina acum cind deseurile au fost depozitate aiurea, pe malul Haulitei sau au fost fost purtate de vint prin vii", au spus oficialii primariei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.