Orașul Panciu

Petre, Panciu si Petrisor, in cursa pentru Primaria Panciu?

Ciprian Bobeică
21 ian 2008 2004 vizualizări
La sfirsitul lui februarie, pancenii ii vor cunoaste pe candidatii principalelor partide care se vor bate pentru primaria orasului.

Pancenii nu vor avea candidati noi la alegerile locale care ar putea avea loc in acest an

PSD anunta, prin vocea lui Ciprian Nica, presedintele organizatiei locale, ca va merge pe mina actualului primar, Ion Petre. Potrivit negocierilor de la formarea PD-L, democrat liberalii condusi de Valerica Panciu isi vor stabili candidatul in functie de rezultatele unui sondaj de opinie. Acesta nu a exclus posibilitatea ca Fanica Panciu sa intre din nou in competitia electorala pentru scaunul de primar. Viceprimarul Nicolae Petrisor, seful PNL Panciu, spune la rindul sau ca decizia prinvind candidatul liberalilor ar putea fi luata pina la sfirsitul acestei luni.


Ion Petre va candida pentru un nou mandat de primar potrivit unei hotariri luate recent de organizatia PSD Panciu, declara presedintele organizatiei, consilierul local Ciprian Nica. "Pe fondul muncii depuse si de el, si a rezultatelor care au inceput sa apara, este cel mai indicat sa candideze in continuare", spune notarul Ciprian Nica. Presedintele PSD Panciu spera ca apropiata campanie electorala va fi una "mai linistita" decit cele din 2000 sau 2004. "Nu am stabilit inca lista de candidati pentru Consiliul Local, mai este timp pentru asta. Ne dorim insa sa avem o campanie mai linistita", adauga Nica. Pentru ca PSD este izolat in Consiliul Local, Ion Petre spune ca va trebui sa negocieze in continuare cu alesii PD-L si PNL pentru trecerea proiectelor de hotariri. "Campania din Panciu va fi dura, ca de obicei, intre PSD si PD", declara primarul Ion Petre.


Democratii isi stabilesc candidatul in februarie


Democratii isi vor stabili luna viitoare candidatul pentru functia de primar al Panciului. Potrivit presedintelui organizatiei locale, consilierul judetean Valerica Panciu, care este si secretarul general al PD-L Vrancea, luna viitoare va avea loc un sondaj de opinie in urma caruia se va stabili democratul care ocupa primul loc in optiunile electoratului pancean. "Deocamdata, nu desconspiram cine sint candidatii locali. Pina la sfirsitul lunii vom stabili lista si o vom face publica. Eu nu voi candida la functia de primar. Despre fratele meu (Fanica Panciu- n.r.) nu stiu ce sa spun, o sa vedem", ne-a declarat Valerica Panciu. PD-L detine la Panciu puterea in legislativul local, avind opt consilieri din 15, iar Fanica Panciu este liderul consilierilor.


Petrisor se mai gindeste


PNL Panciu ar putea merge la alegerile locale pe mina actualului viceprimar al orasului, Nicolae Petrisor, care a avut o scurta perioada de timp petrecuta si in PSD, inainte de schimbarea puterii. Acesta este si presedintele organizatiei orasenesti din toamna anului trecut, cind i-a succedat in functie lui Eusebiu Dodoiu, astfel incit are toate atuurile necesare pentru a candida. "Deocamdata nu s-a facut un sondaj, speram ca in urmatoarele saptamini sa avem rezultatele acestuia. Nu am discutat intre noi cine sint cei care vor sa candideze, insa saptamina viitoare vom avea o sedinta si vom stabili acest lucru. Eu nu stiu daca voi candida, nu m-am consultat cu familia in acest sens", ne-a spus viceprimarul Nicolae Petrisor. Organizatia PNL din Panciu numara la aceasta data peste 250 de membri si este in crestere, dupa cum a sustinut presedintele acesteia. (Mihai BOICU, Ciprian BOBEICA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.