Orașul Odobești

Gazele incep sa devina cosmarul odobestenilor

Andrei Milcoveanu
19 aug 2010 1619 vizualizări
Proiectul este realizat in proportie de 69%, insa pentru finalizarea acestuia sint necesari 7 milioane de lei

Proiectul aductiunii de gaze naturale la Odobesti a intrat pe linie moarta, spre disperarea autoritatilor locale care mizeaza pe aceasta investitie importanta pentru atragerea de investitori. Lipsa finantarii ii determina pe edili sa ia atitudine, cu atit mai mult cu cit odobestenii au mai trecut printr-o situatie similara dupa 1995, cind un proiect asemanator a esuat exact din aceleasi cauza - necontinuarea finantarii din partea guvernantilor. Proiectul a fost inceput de Guvernul Vacaroiu, insa finantarea s-a suspendat in perioada guvernarii CDR, totul in paralel cu o afacere necurata pusa la cale de "minunatul om de afaceri" Corneliu Prunache, care a preluat lucrarea in concesiune. Autoritatile spera insa ca istoria sa nu se repete. "Finalizarea proiectului depinde doar de 7.269.924,00 lei, suma pe care o cerem insistent la Guvern, pentru ca proiectul sa fie dus la bun sfirsit. Practic, proiectul a fost realizat in proportie de 69% si mai avem de realizat reteaua de aductiune din cartierul Unirea, in centrul orasului, si realizat racordul la institutiile publice. Ne temem ca vine iarna si nu putem finaliza proiectul, desi am realizat partile cele mai dificile ale acestuia", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Proiectul face parte din Programul National "Termoficare 2006-2015, caldura si confort", este in valoare de 3,6 milioane de euro, fiind cea mai mare investitie din oras de dupa 1989. "Am trimis un nou memoriu la Ministerul Administratiei si Internelor, prin care le-am explicat ca de finalizarea acestui proiect depinde dezvoltarea orasului, intrucit in Strategia de dezvoltare am prevazut dezvoltarea localitatii, privilegiind latura ecologica si de protejare a naturii. Or, nu putem promova un oras verde atita timp cit peste 40 de blocuri din Odobesti sint incalzite cu lemne", a mai spus primarul Daniel Nicolas. Actualul proiect de alimentare cu gaze la Odobesti este realizat de firma Apopi & Blumen SRL Iasi si are ca termen de finalizare decembrie 2010. (Andrei MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.