Orașul Odobești

Turul Odobestiului

Doina Ganea
1 iun 2009 1168 vizualizări
Unica gradina de vara din Moldova, inaugurata in iunie

Odobestenii se vor bucura, in curind, de un cinematograf in aer liber, la gradina de vara care va fi inaugurata dupa 15 iunie. Gradina de Vara din Odobesti a fost construita intre anii 1958-1960. A fost modernizata dupa 1966, cind au fost inlocuite bancile de lemn cu scaune tip si a fost modernizata scena. Capacitatea este de 500 de locuri pe scaune si 500 in picioare. "Cred ca sintem unica gradina de vara din Moldova. Ne aflam pe ultima suta de metri cu pregatirile. Aparatura este noua, ecranul mai trebuie montat. In prezent modernizam sala pentru actori, din spatele scenei, si amenajam toalete pentru artisti si spectatori la standarde UE, in cladirea din spatele scenei", ne-a spus Lucian Cristea, operator cinema la Casa de Cultura "C. C. Giurescu", cel care s-a ocupat personal de aceasta actiune. Scaunele sint fixate pe o rampa betonata, la fel ca pe stadioanele autorizate si respecta normele in vigoare. Organizatorii isi propun sa puna pe roate "Zilele filmului" la Gradina de Vara, cu filme celebre, direct de pe pelicula. (M. BESLEAGA)


112 odobesteni vor beneficia de ajutoare sociale


36 de odobesteni care au in ingrijire copii mici si altii 76 care presteaza cele 72 de ore lunar in folosul comunitatii beneficiaza de prevederile Legii 416/200, privind asigurarea venitului minim garantat. Primarul orasului Odobesti, Daniel Nicolas, se lauda ca de cind a venit in fruntea comunitatii numarul beneficiarilor de ajutoare sociale a scazut. "Nu platim niciodata nemunca. Toti cei care se afla in aceasta situatie presteaza acele ore. Cind am venit in 2004 la Primarie aveam peste 500 de dosare. I-am ajutat pe foarte multi sa se angajeze, iar pe cei care incercau sa-si ia doar banutii fara sa munceasca i-am scos de pe liste. Asa i-am invatat ca daca muncesc primesc", ne-a explicat primarul Nicolas mecanismul reducerii unor cheltuieli bugetare. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.