Orașul Odobești

Turul Odobestiului

Doina Ganea
2 feb 2009 1306 vizualizări
Gara va fi transformata in Muzeu

Autoritatile odobestene fac demersuri pe linga Ministerul Transporturilor pentru a transforma Gara orasului intr-un Muzeu al Vinului sau al CFR-istului. "Facem demersuri pentru trecerea cladirii din patrimoniul statului in patrimoniul Primariei Odobesti. Avind in vedere ca este o cladire monument istoric, nu multe persoane au capacitatea de a o reabilita. De aceea ne gindim sa o preluam si cu banii oferiti pentru reabilitarea monumentelor istorice noi o putem reabilita. Cred ca asa, estimativ, costurile se vor ridica la 350.000 de lei, fara obiectele din expozitie", a declarat primarul orasului Daniel Nicolas. Intentia autoritatilor este si de a atrage acest nou muzeu intr-un circuit turistic cum este "Drumul vinului" (D. G.)


28 de locuinte pentru romi


Primaria Odobesti a intocmit studii de fezabilitate pentru constructia unui numar de 28 de locuinte pentru familiile de etnie rroma. Acestea nu vor fi sub forma de apartamente la bloc, ci sub forma de case pe pamint, cu o suprafata de teren de 200 mp. In acest fel, romii au posibilitatea sa-si creasca animale, au loc unde sa-si parcheze atelajele si sa-si construiasca grajduri pentru cai. Pe partea de locuinte sociale autoritatile odobestene intentioneaza sa construiasca 48 de locuinte pentru tineri in cartierul Sturza- Unirea si alte 48 de locuinte sociale. Cartierul are deja utilitatile asigurate. (D. G.)


480.000 de lei pentru o gradinita


Gradinita nr. 4 din Cartierul Unirea Odobesti a intrat in vizorul autoritatilor odobestene privind programul de reabilitare. Potrivit primarului Daniel Nicolas pentru aceasta gradinita exista un proiect de reconstructie depus la Ministerul Educatiei. Aceasta deoarece specialistii au constatat ca valoarea reabilitarii unitatii de invatamint ar fi mai mare decit daca aceasta ar fi reconstruita din temelii. Proiectul de reconstructie a gradinitei se ridica la 480.000 de lei. Gradinita noua va avea un circuit sanitar conform normelor europene. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.