Orașul Odobești

CUP va prelua activitatea de apa-canal si la Odobesti

Iulia Crețu
11 feb 2008 2017 vizualizări
Procesul de regionalizare a activitatii este necesar pentru obtinerea de fonduri structurale u in acest fel se vor atrage sumele necesare pentru constructia unei statii de epurare la Odobesti

Compania de Utilitati Publice RA Focsani va prelua activitatea de apa-canal in toate orasele judetului, inclusiv in Odobesti. Potrivit declaratiilor date de directorul Gheorghe Vasilescu, consultantii deja au inceput sa lucreze la Master-plan, iar in aceasta primavara va incepe organizarea lucrarilor. Implicarea CUP la nivel judetean in activitatea de furnizare de apa rece pune in practica regionalizarea serviciilor, astfel incit sa poata fi atrase fonduri de mediu. "CUP va prelua activitatea de apa-canal la Odobesti. Astfel se pune in practica regionalizarea serviciului pentru obtinerea fondurilor structurale. In perioada urmatoare se va face inregistrarea la Registrul Comertului, fiind co-participant cu CL. Regionalizarea este o conditie pentru obtinerea de fonduri structurale. Vor fi prinse si celelalte localitati, Adjud, Marasesti si Panciu. Consultantii deja au inceput treaba. In aceasta primavara, esalonat, pas cu pas trebuie organizate lucrarile", ne-a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul Companiei de Utilitati Publice RA Focsani. Pe plan local, preluarea activitatii de apa -canal nu a fost vazuta cu ochi buni de toti consilierii, dupa cum recunoaste chiar edilul sef, Daniel Nicolas. "Desi au existat unii alesi locali care au manifestat neincredere in proiect si s-au abtinut de la vot, proiectul asocierii Consiliului Local la acest proiect a fost votat, deoarece credem ca este singurul capabil sa poata aduce sumele necesare, prin fonduri structurale, pentru a scoate localitatea din situatia dezastruoasa in care a intrat in 1994 cind a fost inchisa statia de epurare", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. De aproape un deceniu si jumatate, Odobestiul este una din putinele localitati din Romania care deverseaza zilnic tone de ape menajere si industriale direct in apele Milcovului, poluind pentru zeci de ani pinza freatica. Toate incercarile din ultimii ani de a finanta constructia unei noi statii de epurare cu fonduri guvernamentale au dat gres, iar normele UE in materie de mediu obliga autoritatile sa gaseasca solutii la aceste probleme. Una din aceste solutii este finantarea proiectelor din fonduri structurale, astfel ca asocierea CL Odobesti cu CUP RA Focsani ar putea fi solutia miracol la problema poluarii care a distrus pinza freatica din jurul Odobestiului. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.