Orașul Mărășești

VIDEO!!!!Modruzeniul a fost evacuat! Barajul de la Calimanesti s-a fisurat

Raluca Manolache
10 iun 2011 10137 vizualizări
Exercitiul a fost declansat prin simularea unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter u din cauza seismului, barajul de la Calimanesti de pe Siret s-a fisurat si populatia din zona a fost evacuata

Explozii, raniti si oameni evacuati din calea pericolului!Acesta a fost scenariul de groaza pus in practica de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta care in colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) Marasesti a dorit sa verifice cum intervin autoritatile in cazul producerii unui dezastru. Exercitiul s-a declansat dupa ce in Vrancea s-a simulat producerea unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. In urma seismului, in zona parcului din Marasesti s-a produs un incendiu puternic, mai multe blocuri au fost avariate si nu au lipsit nici "victimele" prinse intre darimaturi. De asemenea, vis-a-vis de Casa de Cultura, un microbuz transport persoane a fost implicat intr-un accident rutier.

Asa se face ca la fata locului au ajuns pompierii, ambulanta, echipajele SMURD, jandarmii, politistii care au incercat sa limiteze pagubele produse. De asemenea, lucratorii SVSU Marasesti au trecut la evacuarea celor aproape 300 de elevi aflati la cursuri. "Am putut sa verificam atit viabilitatea planurilor de interventii in astfel de situatii, cit si modul de cooperare in cadrul interventiilor a tuturor fortelor participante la astfel de evenimente. Pentru prima data la nivelul judetului Vrancea s-a executat un exercitiu de verificare a viabilitatii planului rosu de interventie. Acesta este menit sa asigure interventia privind asigurarea primului ajutor medical de urgenta in cazul producerii unor accidente avind ca rezultat victime multiple", a mentionat lt. col. Flaviu Chiscop, inspector sef ISU.


In Marasesti sint sapte sirene de alarmare in caz de inundatii


Din cauza seismului, barajul de la Calimanesti de pe Siret s-a fisurat si toata populatia din zona a fost evacuata. Dupa ce s-au urcat in carute, localnicii au plecat din calea apei, fiind urmati de propriile animale. Oamenii au fost alertati de pericol cu ajutorul unei sirene de 1.200W. In Marasesti sint sapte astfel de sirene de alarmare ce au fost montate de sectia Hidroelectrica Piatra Neamt. "A fost un exercitiu care a presupus implicarea multor mijloace, resurse umane si materiale. S-a testat si punerea in aplicare a planului rosu de interventie. A fost un test trecut cu succes de catre cei care fac parte din aceasta structura nou creata", a precizat prefectul Ion Oprea. Zeci de curiosi au asistat la acest exercitiu.

"Chiar au responsabilitate. Ma impresioneaza, sint o fire sentimentala si imi place ca se desfasoara aceasta aplicatie in Marasesti", ne-a spus Lili Andriescu. Nu toti locuitorii au fost insa multumiti de modul de interventie si au mentionat ca orasul Marasesti ar fi trebuit sa aiba in continuare spital. "Unde se transporta acesti bolnavi? La un spital ce a fost desfiintat! Nu ne ajuta acest exercitiu pentru ca bolnavul ajunge undeva la Focsani. Nu avem educatia celor din Occident. Sintem la nivelul nostru de prostie si este normal ca nu vom reactiona ca ceilalti din tarile avansate", a mentionat Rodica Dogaru. (Raluca MANOLACHE)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.