Orașul Mărășești

Turul Marasestiului

Ziarul de Vrancea
28 iun 2010 5578 vizualizări
Primaria nu renunta la Centrul de zi pentru copiii necajiti

Autoritatile din Marasesti nu vor sa inchida unul din centrele sociale pentru copii din oras, cu toate ca bugetul local este secatuit. Consilierii locali se vor pronunta miercuri, 30 iunie, in cadrul sedintei de Consiliu Local, asupra prelungirii existentei Centrului de zi socio-educational pentru copiii defavorizati care invata in oras. Proiectul vizeaza prelungirea contractului de asociere a CL Marasesti cu Asociatia Assistance pentru functionarea centrului in care sint primiti zilnic peste 25 de copii. "Expira perioada contractului, vrem sa continuam pentru ca este o treaba deosebita unde copiii cu situatii mai deosebite in familie care vin, primesc asistenta pentru a-si face lectiile, primesc o masa, au un cadru organizat pentru diferite activitati. Nu vrem sa renuntam, chiar daca sint costuri mari, cam jumatate de miliard lei vechi (50.000 lei, n.r.) lunar", spune primarul Constantin Vlase. In prezent, Centrul functioneaza cu doar 6 angajati, din care doi in concediu maternal, desi initial a fost gindit pentru 15 persoane care sa se ocupe de 46 de copii. Personalul, alcatuit din cadre didactice si psihologi, are in grija 25-30 copii. Prelungirea contractului se va face pentru 10 ani, in ideea de a initia pe viitor un proiect prin care sa fie accesate fonduri europene. (M. BESLEAGA)


Spitalul Marasesti, o povara pentru primarie


In sedinta ordinara a Consiliului Local Marasesti de miercuri, 30 iunie, va fi adus in atentia consilierilor locali proiectul de hotarire privind preluare Spitalului Orasenesc Marasesti. Hotarirea Guvernului de a pasa raspunderea asupra cadrelor medicale de la centru la primariile din teritoriu nu este primita cu mult entuziasm de edilul din Marasesti. "Va fi o greutate in plus pentru administratia locala. Sint orase care nu vor simti acesta apasare dar noua nu o sa ne fie usor. Noi nu avem bani nici macar pentru subzistenta", ne-a declarat primarul Constantin Vlase. Spitalele orasenesti si comunale vor trece in administratia primariilor de care tin incepind cu 1 iulie 2010, dupa cum a hotarit Ministerul Sanatatii. Odata cu preluarea spitalelor, autoritatile locale vor avea si puterea de a schimba managerii, iar cheltuielile salariale din bugetul spitalului nu vor mai putea depasi 70% din cheltuielile decontate de Casele de Asigurari de Sanatate. (D. GIRLEANU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 55 minute, 7 secunde
Alta realizare de pe timpul si cu marele sprijin al primarului de atunci,BRASOV.Se culeg roade bune....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.