Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Conopidă cu pui

Ziarul de Vrancea
21 oct 2013 1026 vizualizări
Conopida este regina pieţelor în această perioadă, aşa că nu ezitaţi să o folosiţi în mancărurile de sezon

Vă prezentăm astăzi o reţetă de mancare cu conopidă, săţioasă şi sănătoasă.
Ingrediente: 1 pui de 1 Kg, 3 căpăţâni conopidă, 6-7 căţei usturoi, 150 gr smântână, 200 ml suc de roşii, sare, piper, ulei, pătrunjel.
Mod de preparare: Curăţăm conopida şi o desfacem în buchetele micuţe. Spălam bucheţelele de conopidă şi le punem la fiert într-o oală cu apă şi sare. Din momentul în care apa începe să fiarbă, fierbem conopida pentru încă 5 minute (conopida nu trebuie să fie complet fiartă), după care stingem focul, scurgem conopida (păstrăm 1-2 căni din apă în care a fiert conopida) şi o lăsăm să se răcească într-o sită de plastic. Parim puiul la flacăra de la aragaz, îl curăţam de eventualele pene rămase, îl spălăm sub un jet de apă rece şi îl tăiem în bucăţi. Pudrăm bucăţile de pui cu sare şi piper. Încingem 2-3 linguri cu ulei într-o cratiţă încăpătoare, adăugăm bucăţile de pui şi usturoiul curăţat şi tăiat în feliuţe subţiri. Călim puiul cca 3-4 minute pe fiecare parte, apoi turnăm peste el 1 cană din apă în care a fiert conopida, amestecată cu sucul de roşii şi pătrunjelul tocat. Acoperim cratiţa şi lăsam puiul să fiarbă cca 30 minute, la foc mic. În caz că sosul scade, mai adăugăm treptat o cană din apă în care a fiert conopida. După ce carnea de pui este complet pătrunsă, adăugăm bucheţelele de conopida, amestecăm cu grijă şi mai lăsăm pe foc cca 10 minute. Cu 5 minute înainte de-a stinge focul, luăm 2 polonice de sos, îl amestecăm cu smântână, într-un vas separat şi apoi îl adăugăm din nou în mâncare. Lăsăm mâncarea încă 5 minute pe foc mic, apoi stingem focul şi o servim. Poftă bună!
Sursa: www.apropo.ro
Dacă aveţi o reţeta interesantă şi vreţi să o împărtăşiţi cu cititorii noştri, aşteptăm să ne-o trimiteţi la redacţie, eventual însoţită de o fotografie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.