Jurnalism cetatenesc

Sesizarea zilei

Ziarul de Vrancea
8 aug 2013 586 vizualizări
“Am prins un vecin în timp ce-mi fura ştiuleţii!”

Duminică, 4 august 2013, în jurul orelor 10.00, plecam spre Focşani, când în dreptul tarlalei mele cu porumb se afla maşina şi soţia unui vecin de tarla (acesta are lucernă în apropierea lanului meu de porumb). Trecând, am observat lipsa lui din peisaj şi atunci am realizat că el ar putea fi în porumb. Am oprit maşina, moment în care soţia lui Neculai M. i-a dat de veste, acesta aruncând sacul cu ştiuleţi în lucerna lui. Cât am coborât din maşină, el a luat sacul plecând cu el prin porumb, iar doamna a luat-o prin lucernă. Şeful postului de poliţie Ţifeşti trecea prin zonă, l-am oprit, şi l-am aşteptat pe hoţ să vină. Cum a apărut a negat cu vehemenţă că ar fi fost la furat sau că a avut vreun sac la el. De cum am intrat toţi trei în lan am observat lipsa proaspătă a unor ştiuleţi. Acesta a recunoscut că a luat vreo 10 ştiuleţi şi că a aruncat sacul undeva la vreo 20 metri de locul faptei. Am căutat toţi trei sacul vreo jumătate de oră fără rezultat. Mergând ei la postul de poliţie, am rămas eu şi după încă vreo jumătate de oră, am găsit sacul şi 10 ştiuleţi aruncaţi prin lucerna lui. Îmi pare nespus de rău că nu am verificat portbagajul maşinii, realizând după aceea că în momentul plecării lor, capota nu era închisă. Crezând că situaţia este uşoară, a recunoscut iniţial, dar văzând la postul de poliţie că i se face proces verbal de prindere în flagrant, domnul nu a vrut să mai recunoască sacul pe care i l-am arătat ulterior, şi nici nu a vrut să semneze vreun document. D-nul agent şef Drâmbă Gheorghe a făcut documentaţia pentru deschiderea unui dosar de urmărire penală, iar eu un "dosar verbal de denigrare la nivel local".


Tudor Gabi – locuitor al comunei Ţifeşti


Răspuns oferit de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea: “Pentru fapta reclamată, la Postul de Poliţie Ţifeşti s-a întocmit dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de furt ”, a spus inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvant al Poliţiei. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.