Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Supă de roşii şi pâine

Ziarul de Vrancea
6 aug 2013 1000 vizualizări
Ziarul de Vrancea vă recomandă astăzi o supă delicioasă şi uşor de preparat, numai bună pentru o zi caniculară Ingrediente:

 1,5l de zeamă de legume
 60 ml de ulei de măsline
 1 ceapă tăiată mărunt
 1 kg de roşii foarte coapte, tăiate, cu coajă
 1 pâine ciabatta de 30cm, fără coajă şi tăiată în bucăţi
 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
 Sare şi piper negru, verdeaţă.


 Mod de preparare:


Încălzeşte zeama de legume într-o oală. Separat, încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi adaugă ceapa şi roşiile. Prăjeşte timp de 10 minute. Apoi pune amestecul de roşii într-un blender, după care toarnă-l în zeamă. Adaugă pâinea şi usturoiul. Acoperă oala şi lasă la fiert timp de 45 de minute, dar amestecă din cand în cand conţinutul. La final asezonează cu sare şi piper, eventual cu puţină verdeaţă proaspătă. Pentru cei care nu ştiu, painea Ciabatta este o paine italiană cu o forma alungită, lată şi plată, care se foloseşte cel mai adesea pentru prepararea sandvişurilor. Acest gen de paine de găseşte în mod curent în magazinele alimentare. Pentru prepararea supei se poate folosi însă şi alt tip de paine, fără ca savoarea supei de roşii să aibă prea mult de suferit.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.