Jurnalism cetatenesc

Prietenul de pe noptieră

Ziarul de Vrancea
10 apr 2013 1056 vizualizări
MAI ŞTIM SĂ VISĂM? „VISUL DIN VISE” - …al Marianei Vicky Vârtosu

 Dacă nu, acest lucru vi-l propun şi chiar voi încerca să vă  învăţ prin cartea propusă spre lectură, Visul din vise, semnată Mariana Vicky Vârtosu/ titlu şi nume de autor -girate de editorul George Stroia şi de Editura sa  -  ,,Armonii Culturale,,..   După o mai lungă aşteptare, am  reuşit să finalizez şi  să prezint cititorilor mei, focşănenilor dornici de o clipă de relaxare prin lectură, cel de-al treilea volum -  VISUL DIN VISE – din trilogia Legată la ochi.  Primul volum, Legată la ochi a apărut în anul 2005 şi a dat numele trilogiei. Cel de-al doilea volum se numeşte Dincolo de nimic, şi a apărut în anul 2007, iar acesta pe care îl prezint, Visul din vise, trăind doar de câteva săptămâni, vine şi completează stampa societăţii (neo)comuniste în descompunere, în  schismele şi durerile provocate de acestea -  societate în derivă, în tranziţie, în confuzie -   schiţată în primele două volume. Acţiunea şi personajele volumului de faţă  creionează,  în prim-plan,  relaţiile româno-italiene atât de controversate, de blamate, repudiate şi, totuşi… relaţii continue şi de întrajutorare.  În roman sunt prezentate relaţiile complexe stabilite între românca Damiana şi italianul Demetrio (relaţii profounde,  de iubire şi respect, de sprijin, dar mai ales cele care urmăresc realizarea  unui măreţ vis al româncei).  Scrisă pe un ton confidenţial şi cu un dialog destul de alert cartea vă va incita la lectură, îndemnându-vă la aflarea finalului poveştii propuse. Recomand cartea VISUL DIN VISE, fără a destăinui prea multe, sperând că prezentarea a stârnit curiozitate.( pentru cei interesaţi, trilogia se găseşte pe rafturile Bibliotecii Jud.Duiliu Zamfirescu din Focşani).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Gheorghita Mocanu, acum 4055 zile, 1 ora, 44 minute, 47 secunde
Felicitari talentatei scriitoare Mariana Vartosu, exemplu de tenacitate si perseverenta in arta scrisului literar!
da Coza, acum 4055 zile, 10 ore, 35 minute, 20 secunde
Felicitari si le mai multe!
cititoru', acum 4055 zile, 13 ore, 57 minute, 41 secunde
Va multumim Doamna!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.