Jurnalism cetatenesc

Asta e părerea mea!

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 861 vizualizări
Indiferenţa fată de părinţi

 Am vrut să dezbat acest subiect pentru că pe mine mă zdruncină groaznic cînd văd cazuri şi cazuri  în care părinţii se roagă copiilor pentru a-i ajuta cu mici sau mari lucruri.
 În această lume există oameni cu suflet şi oameni cu un suflet de piatră, dau impresia asemeni unor oameni falşi care sînt numai pentru ei, egoişti care îşi ating numai propriile interese .
Nu ştiu ce suflet poţi să ai, dar să-ţi vezi părintele  bolnav, la ananghie şi să fii indiferent este dureros...
 Unii copii sînt în stare de orice pentru a mai trăi cîteva clipe cu părinţii lor şi  ar fi dispuşi să facă orice sacrificiu pentru a le mai uşura viaţa. Însă unii parcă nu trăiesc pe acest pămînt.
 Chiar dacă ai avut o copilărie grea şi au fost mai severi, nu trebuie să ţinem mînie şi la bătrîneţe să le întoarcem spatele cu aceeaşi monedă, sîntem oameni şi cu toţii greşim!
 Se spune că atunci cînd le dai eşti "bun" şi se cam adevereşte această vorbă pentru că îi ajuţi , îi faci oameni şi cînd au mai mare nevoie de tine îţi întorc spatele.
 Poate că pe moment răspundem cu mînie asupra unor fapte dar trebuie  să ne gîndim că sînt sînge din sîngele nostru şi doar ei ne vor binele... chiar dacă uneori mai interpretăm greşit.
 Sînt sigură că acest tip de oameni  care se comportă atît de josnic şi cu atîta indiferenţă au conştiinţa încărcată. Ne dăm seama atunci cînd nu îi mai avem alături de noi ce  am pierdut şi că nu i-am apreciat cînd trebuia!
 De aceea va spun iubiţi-va părinţii şi încercaţi să îi acceptaţi aşa cum sînt ei şi cu bune şi cu rele. Indiferent de vă ajută cu mai mult sau mai puţin, ei o fac întotdeuna cu dragoste aşa cum pot ei,  în felul lor. Nu vă criticaţi  părinţii ca mai tîrziu să regretaţi!
 "Mai bine să-ţi pară rău că ai tăcut decît că ai zis ceva nelalocul lui!"
"A nu-şi iubi părinţii înseamnă rea-voinţă;  a şi-i uita sau chiar a se ruşina de ei este o nebunie." (Seneca)

Andreea Paica – Mărăşeşti


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Andreea, acum 4381 zile, 10 ore, 31 minute, 56 secunde
Numele este Andreea Paic scuzati greseala.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.