Jurnalism cetatenesc

Ca sa ai rezultate iti trebuie conditii de lucru

Alex Smeu
8 iun 2006 1258 vizualizări
Ne-a declarat Ionel Ambrozie, profesor la Grupul Scolar de Electrotehnica, ocupant al locului V la etapa finala de rugby in 7

In perioada 1 - 3 iunie, la Ciorogirla (jud. Ilfov) a avut loc faza finala a Campionatului de rugby in 7 rezervat liceelor, competitie din cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. La aceasta ultima faza de rugby in 7, judetul Vrancea a fost reprezentat de echipa Grupului Scolar de Electrotehnica Focsani, pregatita de profesorul Ionel Ambrosie, care a reusit sa obtina locul 5. Elevii care au facut parte din echipa de rugby a Grupului Scolar de Electrotehnica sint urmatorii: Dragos Trifan, Ciprian Zanoaga,

Marian Neguroiu, Catalin Negura, Marius Baba, Octavian Condrache, Bogdan Adascalului, Florin Ceopraga, Alexandru Isofache si Andrei Palade. Cititia mai jos un interviu cu profesorul Ionel Ambrosie despre jocul de rugby in 7.


- Domnule profesor cum a fost competitia? Sinteti multumit de locul 5 obtinut?

- La prima vedere, rezultatul poate fi considerat bun, dar se putea si mai bine. Am fost aproape si de locul 1, dar si de locul 3. Echipele au fost de valori apropiate, rugbyul in 7 cu elevi nelegitimati a patruns in scoli si se asteapta o ascensiune a acestui joc in rindul elevilor.

- Care a fost sistemul de desfasurare ?

- Doua grupe de trei echipe cu jocuri fiecare cu fiecare in grupe, apoi cistigatoarele au jucat pentru locul I, locurile II pentru locurile 3 - 4 si locurile III pentru 5 - 6.

- Grupele au fost echilibrate ? Ce scoruri ati obtinut ?

- Grupa noastra a fost echilibrata si foarte puternica in acelasi timp. Am pierdut cu echipa liceului din Ciorogirla, cu 5 - 0 si din pacate si al 2-lea meci cu formatia din judetul Dimbovita, un liceu din Pucioasa, scor 12 - 7. La fiecare meci a fost diferenta de un eseu. Am cistigat cu Brasovul, scor 17 - 7 si am venit pe pozitia a 5-a. Daca intreaga competitie se desfasura sub forma de turneu, poate rezultatul era altfel. Mai jucam cu o echipa din Birlad si una din Lupeni (jud. Hunedoara) si cred ca rezultatul era altul datorita faptului ca in grupa a 2-a formatiile erau mai slab pregatite.

- Ce parere aveti despre jocul de rugby in 7 ?

- Jocul pastreaza aceleasi reguli si regulament al Federatiei Romane de Rugby, numai ca reprizele sint de sapte minute. Un meci se desfasoara prin faze rapide iar transmiterea balonului trebuie facuta cu gindire pentru a surprinde adversarul si a inscrie eseu. La echipele scolare, jocul e mai greoi, echipele se tatoneaza foarte mult la mijlocul terenului si numai o circulatie buna a balonului coroborata cu o gindire tactica si o viteza remarcabila a jucatorilor pot face diferenta de puncte, intr-un timp foarte scurt.

- Ce va doriti in viitor ?

- Realizarea de performante scolare cu echipele liceului, o colaborare fructuoasa cu factorii implicati in sport: Asociatia Judeteana de Rugby (antrenor emerit Viorel Ion), Asociatia de baschet (antrenor Mircea Petrisor), Asociatia de volei (antrenor Marian Radulescu), Directia pentru Sport a Judetului Vrancea si Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. Ce-mi doresc cel mai mult? Reparatii la sala de sport, atit pentru orele de clasa, cit si pentru antrenamente! Ca sa ai rezultate iti trebuie conditii de lucru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.