Jurnalism cetatenesc

„Copilul trebuie să iasă de pe băncile şcolii pregătit pentru viaţă!”

Ziarul de Vrancea
26 feb 2012 1438 vizualizări
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean împreună cu cei ai Consiliului Judeţeal al Elevilor au dat asigurări că programul naţional „Şcoala altfel” nu va fi sacrificat pentru recuperarea orelor pierdute din cauza iernii. Va fi o săptămînă care le va da ocazia elevilor să desfăşoare activităţi pe placul lor, în limita şi cadrul şcolii. În momentul de faţă Vrancea are 84 de propuneri de proiecte, situîndu-se pe primul loc la nivel naţional, iar la nivelul regiunii de Sud-Est există 362 de propuneri de proiecte, după cum afirmă preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea. Ce fel îşi doresc să se desfăşoare acest program, „Şcoala altfel”, interlocutorii noştri, puteţi afla din sondajul următor.

Ioana Nicolae, agricultoare, Milcovu


„Nu ştiu ce să zic... poate era mai bine ca acum să recupereze orele pe care le-au pierdut, că au rămas mult în urmă. Au avut vacanţa de iarnă mai lungă, o să o aibă şi pe cea de primăvară... Au timp în vacanţă să facă altceva decît carte... Pe urmă, nu toţi copiii sînt talentaţi la din astea cu muzica, cu teatrul sau mai ştiu eu ce or fi vrînd ei să facă. Poate unii sînt mai îndrăzneţi, alţii mai ruşinoşi... cei de la ţară mai ales... Ei ştiu ce vor face...”

Iustina Antohi, elevă, Focşani

„Mie îmi place foarte mult la şcoală, orice am face. Îmi doresc să petrec cît mai mult timp cu doamna învăţătoare şi cu colegii mei. Mi-ar plăcea să citim şi să interpretăm poveşti, scenete... Îmi place foarte mult! Vreau să mă fac actriţă cînd o să fiu mare. E foarte frumos să dai spectacole în faţa oamenilor! Nu ştiu ce le-ar place colegilor mei. Unii cîntă la instrumente, alţii joacă fotbal... în special bieţii...”

Liliana Olaru, elevă, Vulturu

„Ne-a spus doamna că vom face o săptămînă altceva decît şcoală, dar nu ştim exact ce... Nu ştiu ce mi-ar fi drag să fac... Poate să pictez... Mie îmi place să fac păpuşele din lînă, hăinuţe la păpuşi... dar nu ştiu dacă acestea sînt activităţi de făcut la şcoală. Sînt nerăbdătoare să văd ce vom face... cred că va fi amuzant şi interesant.”

Carmen, cadru didactic, Focşani

„Este o iniţiativă extraordinar de bună. Să sperăm că va fi pusă în practică la fel de bine cum a fost gîndită. Şi în momentul de faţă sînt instituţii de învăţămînt unde au loc tot felul de activităţi extracurriculare şi unde cadrele didactice se implică şi au înţeles că este o modalitate de a se apropia de elev şi în acelaşi timp de a-i dezvolta creativitatea şi a-l îmbogăţi sufleteşte. Dar, din păcate sînt şi şcoli unde se face matematică şi în ora de desen şi în cea de sport şi în cea de tehnologie şi tot aşa. Nu am nimic împotriva matematicii, să fim bineînţeleşi! Numai că matematica dezvoltă gîndirea logică, iar viaţa are mult mai multe faţete. Copilul trebuie să iasă de pe băncile şcolii pregătit pentru viaţă!”

Mariana, mămică, Focşani

„Mă bucur că există şi la noi această preocupare pentru altfel de activităţi. În toţi anii aceştia care au trecut de la revoluţie, nu ne-am îndepărtat prea mult de sistemul de învăţămînt comunist, cel puţin nu în sensul bun. Elevii trebuie să aibă mai multă libertate în a-şi afirma propriul mod de gîndire, nu în a înjura profesorii. Să vedem ce va ieşi... În principiu, mi se pare o idee foarte bună.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.