Jurnalism cetatenesc

“S-a mediatizat atît de mult situaţia în interesul celor care vroiau bani”

Ziarul de Vrancea
24 feb 2012 1859 vizualizări
Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a atacat Consiliul Judeţean Vrancea pe marginea serviciului de deszăpezire pentru iarna 2011-2012. Cristina Trăilă nu a ratat ocazia de a-l arăta cu degetul pe „baronul” Marian Oprişan pentru că ar fi tărăgănat în mod intenţionat achiziţia pentru firma de deszăpezire, urmărind blocarea procedurii pentru a invoca situaţia de urgenţă. Dacă mai marii judeţului au acţionat în interesul cetăţeanului sau nu, în opinia cititorilor şi interlocutorilor noştri, puteţi afla din sondajul următor.

Dumitru Dumitrache, inginer, Focşani

„Era bine dacă decretau stare de urgenţă ca să se înveţe minte ce înseamnă. ”Starea de urgenţă” înseamnă că se preia toată comanda de către Armată, nu se mai circulă pe drumuri, se rechiziţionează utilaje, se interzic întrunirile... dar nu era cazul. Este premergătoare stării de asediu. Situaţia de urgenţă este cu totul altceva, dar s-a insistat foarte mult pe „starea de urgenţă” pentru care nu era cazul. Eu am prins şi zăpezile din ’54 şi n-a fost atîta panaramă. Sînt localnic din Vînători. Atunci nordul satului a fost acoperit. Cîinii stăteau lîngă hoarnă, deasupra zăpezii, dar nu a obiectat nimeni. Toată lumea din sudul satului a luat lopeţile, roabele şi a plecat să îi scoată pe cei din nordul satului. Atîta zăpadă a fost încît de Paşte, la sfîrşitul lui aprilie, încă se mergea cu sania la Focşani. Oile au fătat în casă, dormeau cu noi. Fînul era în grajd… Nu mai munceşte lumea cum muncea înainte. S-a mediatizat atît de mult situaţia în interesul celor care vroiau bani. Eu am rămas îngrozit cînd am văzut că se cer pentru judeţul Vrancea 280.000 l de motorină. Imaginaţi-vă un tren cu 28 de vagoane care trebuia să staţioneze în gară şi să se consume motorină din el. Un utilaj nu consumă mai mult de 100l/h. Ar fi trebuit să funcţioneze 2800 de ore. Un an are 7 800 de ore…”

Pantazie Mihalcea, pensionar, Mărăşeşti

„Nu era cazul… Este adevărat că în zonele de munte au fost probleme mai deosebite dar… a fost şi politic ... Era necesară o intervenţie mai puternică, mai fermă, cum să zic eu… A fost pînă la urmă. Ce s-a făcut, s-a făcut în interesul cetăţeanului. Omeneşte, trebuia rezolvată problema.”

Vasilica Voinea, pensionară, Focşani

„Era necesar să declare stare de urgenţă. Cred că judeţul nostru şi Buzăul au fost cele mai afectate, au fost situaţii speciale. Să zicem că au fost 10% şi interesele lor, dar în rest au fost preocupaţi de cetăţeni şi şi-au dat silinţa să îi scoată din zăpadă.”

Ovidiu, Focşani

„Situaţia a fost în unele localităţi destul de gravă, dar s-a insistat pe dramatizare, ca de obicei. Presa le-a făcut un mare serviciu celor care au intenţionat, şi chiar au şi reuşit, să scoată bani din tragedia unora. Cei aflaţi în puncte cheie, cu acces la resurse, au cîştigat şi din contractele făcute peste noapte şi din consumul de motorină pe care nu-i aşa, cine îl verifică?,  şi din ajutoarele în bani sau produse împărţite în nume personal… şi altele...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Relu
Cum îndrăzneşte cineva să îl acuze pe Baronul Portofel cînd ştim cu toţii că pentru el vrîncenii au fost sînt şi vor fi mereu pe primul loc? La lăsat cu buza umflată desigur... Numai într-o ţară dementă cum e Romania putea că un borfaş să ajungă mare şef de judeţ. Ce se mai aude cu procesul de la DNA? Avem vreo şansă să scăpăm de licheaua asta sau trebuie să îl mai suportăm încă 4 ani?

db
Eu nu ştiu ce-o fi făcut Oprişan pe drumurile judeţene dar pe drumul naţional era chiar mai dezastru ca în oraş şi acolo nu are Oprişan nicio responsabilitate ci era treaba PDL-ului. Deci guvernul să explice ce s-a întîmplat pe drumul naţional, după care putem trece şi la drumurile judeţene. Aşa să se înjure unii pe alţii în presă chiar nu văd rostul. Dacă doamna Trăilă are dovezi că domnul Oprişan a încălcat legea nici nu are rost să meargă cu declaraţii la presă, are posibilitatea şi chiar obligaţia să se ducă direct la Procuratură. S-a dus la Procuratură sau bîrfim doar pe băncuţa în faţa blocului?

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
bd, acum 4450 zile, 13 ore, 17 minute, 57 secunde
Dana Chiorescu a ales din comentarii doar ce i-a convenit. Toti cei din Vrancea au vazut cu ochii lor si ce probleme au fost si cum s-a intervenit sau mai bine-zis, cum nu s-a interenit. Cine trebuia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.