Jurnalism cetatenesc

„Faţă de alţii, sîntem cu 30 de ani în urmă”

Ziarul de Vrancea
10 feb 2012 973 vizualizări
Şicane politice între CJ şi Prefectură printre nămeţi: Oprişan vrea 21 de vagoane de motorină de la Guvern, Dragoş Mircea doar 300 de litri

În loc să se mobilizeze pentru a salva oamenii cu resursele de care dispun Consiliul Judeţean şi Prefectura, autorităţile noastre se ceartă. Oprişan s-a lansat într-un nou atac la adresa prefectului şi subprefectului, pe care i-a acuzat că vor să-şi facă imagine şi nu să deszăpezească judeţul. Şeful CJ spune că de la Prefectură s-a trimis o situaţie “din burtă” privind necesarul de combustibil în judeţ: la Prefectură a ieşit la socoteală 300 litri de motorină, iar la Consiliul Judeţean 214.700 litri.
Dacă situaţia din judeţul nostru este gestionată corespunzător, în opinia interlocutorilor şi cititorilor noştri, puteţi afla din sondajul următor.

Eugen Samoilă, agricultor, Garoafa

„După o asemenea vreme... se circulă binişor... cum se poate. Se putea face mai mult, dar în situaţia care sîntem ca ţară şi ca vremuri... nu mai avem aşteptări. Eu sînt de la ţară şi acolo oamenii se descurcă. Încearcă să răzbească pentru că aşa sîntem învăţaţi… tot fără aşteptări. Acum m-a sunat primarul că bagă un utilaj să deszăpezească, pentru că erau oamenii izolaţi… Apă, curent, din astea au fost în zona noastră... Vremea ne-a dat de furcă peste puterile noastre... asta e de la Dumnezeu… Se putea face mai mult dacă am avea utilaje mai performante… măcar o freză din aceea performantă, nu vechiturile pe care le avem noi, de rămîn şi ele înzăpezite… Nu avem pentru că nu mai sînt bani. Banii ajung unde nu trebuie şi se cheltuie, se risipesc aiurea… Nu îi mustră conştiinţa pe cei care aruncă banii. Ei vin acum şi ne promit din nou, că se apropie alegerile. Lumea cred că se va lipsi de toţi, nu mai suportă politica ce se face la noi…”

Gabriel Dragomir, inginer, Focşani

„Sînt foarte nervos! Acum vin de la Gară! Se circulă foarte greu! Nu au făcut nimic de patru zile! Nu se poate spune că au făcut ceva! Ar fi amuzanţi în certurile lor, şi unii şi alţii, dacă nu ar fi vorba de viaţa noastră! Sarcina lor este asta: bunăstarea şi siguranţa cetăţenilor. Nu mai vorbim de servicii… Sînt oameni fără alimente, fără medicamente, fără apă chiar, unii bolnavi… În plin oraş 10% deszăpezit… Condiţiile astea le-am avut şi în alte ierni, nu asta este scuza… Nu sînt în stare să mobilizeze instituţii, cetăţeni, resurse… Gunoiul neridicat… cetăţeni care aruncă peste tot… cînd se topeşte zăpada ce facem? Străduţele sînt pline de zăpadă, nu a intrat nimeni cu nimic… În plus, nu am văzut nici o maşină care să transporte zăpada. Soluţia? Să ştim ce alegem! Dacă ne conducem în continuare după bucuria de a primi manele şi rachete şi formaţii de muzică populară în Piaţa Unirii… e trist… Viaţa noastră nu se limitează numai la asta.”

Ion Iezaru, lăcătuş pensionar, Focşani

„Se circulă greu, dar asta e.. S-au depus eforturi… şoselele sînt deszăpezite… Au mai fost ierni aşa… şi prin ’73. Şi prin alte ţări sînt ierni grele, dar ei se descurcă mai bine pentru că au utilaje performante. Noi nu avem pentru că la noi e lipsă de bani.”

Vasile Cîrjan, student, Cîndeşti

„Trebuiau să bage lame ca lumea, să dea cu calciu... La Galaţi, spre exemplu, arată mult mai bine. Eu vin de la Dumbrăveni unde au venit după o femeie şi au intrat nu ştiu cîte maşini: o tanchetă, un excavator, un 6x6 de armată... au rămas pe acolo înzăpezite… după excavator, lamă... şi tot aşa… foarte, foarte greu! Conducerea Consiliului Judeţean e vinovată! La mine la ţară nu a fost curent două zile… Foarte greu, fără apă... Pentru 2012… cred că se putea face mai mult. Faţă de alţii sîntem cu 30 de ani în urmă.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro -  opinii de la cititori

Fundulea
Romania a ajuns din cauza jafului acestor apucaţi pe ultimul loc la speranţa de viaţă, iar de la an la an nici speranţa în viitor nu prea mai există. Cei care decid în Vrancea pentru contribuabilii plătitori au dat şi dau dovada unui politicianism interesat de profitul personal şi cîteodată şi de profitul grupului pe care îl reprezintă. Corupţia e supremă, ne conduce pe toţi...

Anonim

Inclusiv şi motorina şi benzina se vede că e portocalie!!! Pentru asta suferă întreg judeţul Vrancea!, MERGEŢI LA DESZĂPEZIT ŞI NU VĂ MAI CERTAŢI, POATE NICI UNUL NU AVEŢI DREPTATE, DAR JUDEŢUL SUFERĂ, FĂRĂ APĂ, LUMINĂ, DRUMURI ÎNCHISE ŞI MULTE ALTELE!! NU VĂ MAI ŢINEŢI DE PUTERE, CINE E MAI TARE! VA SPUNE STRADA ŞI ALEGERIILE ANTICIPATE! NU VOM MAI FI PĂCĂLIŢI DE BOGATĂ ŞI CU ULEI, SACOŞE, GEAMANTANE, UMBRELE – CĂ NICI ALEA NU AU AJUTAT CETĂŢENII PE ZĂPADĂ ASTA!!!!!

Titi
Măi, întreb şi eu ca fraierul... La nivel de judeţ nu sînt încheiate contracte de deszăpezire, contracte acordate prin licitaţii agenţilor economici PRIVAŢI? Motorina aia, fie că sînt 300 sau 214 700 de litri (de 700 de ori mai mult!) să înţeleg că sînt pentru utilajele primăriilor. Buuuun! Deci primăriile AU utilaje. ATUNCI DE CE MAI TREBUIE CONTRACTE CU PRIVAŢI?!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
N.E.CURATU, acum 4461 zile, 4 ore, 30 minute, 1 secunda
Daca in 2012 vine sfarsitul lumii,iar noi suntem in urma cu 30 de ani ,e clar.... la noi vine sfarsitul mai tarziu cu 30 de ani...adica e bine-asa...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.