Jurnalism cetatenesc

„Valul acesta de ninsori s-ar putea să copleşească autorităţile”

Ziarul de Vrancea
4 feb 2012 1137 vizualizări
S-au întors ninsorile. Ieri dimineaţă meteorologii au anunţat cod galben pentru zona Moldovei pînă duminică, iar autorităţile au intrat din nou în priză, ţinînd cont de problemele din ultima săptămînă. De pe 3 şi pînă pe 5 februarie sînt aşteptate ninsori, intensificări ale vîntului, viscol şi polei. Se aşteaptă rafale de vînt de pînă la 80 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberînd zăpada. 14 drumuri naţionale şi judeţene vor fi închise preventiv, întrucît autorităţile se dovedesc incapabile să le menţină practicabile. La Ministerul de Interne a fost convocat Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Iarna la care face referire minstrul Igaş este una dintre cele mai grele îndurate de Bucureşti în epoca modernă. În 1954 viscolul dar şi abundenţa ninsorilor au dat peste cap recorduri meteorologice, între care se remarcă cel mai puternic viscol din ţara noastră, la începutul lunii februarie, cînd vîntul în rafale a atins 126 km/h în Capitală. Dacă interlocutorii noştri se tem de capriciile vremii în acest week-end puteţi afla din sondajul următor.

Nicu, gardian, Focşani

„Mă sperie tare… că sînt gardian la Enet. Dacă vine şi ploaia care îngheaţă instantaneu, cum se anunţă zilele astea, putem rămîne şi fără curent. Autorităţile… trebuie să dispară! Sînt nişte nenorociţi! Nu le pasă de nimeni. Mai bine anarhie decît cu ăştia! Trebuie raşi cu totul de acolo!”

Coca Stanciu, pensionară, Focşani

„Sinceră să fiu, pe mine nu mă îngrijorează. Am căldură, am tot ce îmi trebuie, nu e nici o problemă. În schimb sînt nenorociţii aceştia, oamenii străzii şi mă bucur că şi face datoria Crucea Roşie, aşa, omeneşte. Eu am încredere în autorităţi că îşi vor face datoria aşa cum trebuie, îşi vor lua toate măsurile necesare pentru siguranţa populaţiei. Au văzut şi ei despre ce este vorba cu valul acesta rece din Europa. Eu am venit alaltăieri din Italia de la 15 - 18 grade şi cînd am ajuns aici, noaptea… a fost nenorocire. Bine că nu am răcit.”

Nica Gheorghe, muncitor, Focşani

„Iarna e grea sau uşoară în funcţie de cîţi bani ai. Dacă ai ce mînca şi cu ce te încălzi, este suficient. Dar dincolo de bani, de la vremea rea putem rămîne fără gaze, fără curent… Depinde de consumul general care există în toată ţara şi de capacitatea centralelor, termocentralelor de a produce. Cum spuneam, depinde de consum… dacă o ducem tot aşa, s-ar putea să avem probleme şi cu energia electrică. Doar centrala atomică să mai producă, dar aia nu produce pentru toată ţara. Eu credeam că dacă face centrala aia, produce pentru toată ţara iar ce se produce în rest să exportăm. Dar nu e aşa… Valul acesta de ninsori s-ar putea să îi copleşească şi pe ei… Să sperăm că vor face faţă...”

Alina, Focşani

„Nu mă aliniez isteriei generale, dar nu pot spune că nu sînt totuşi îngrijorată. Locuiesc la casă şi funcţionarea întregii case depinde de curentul electric, de la încălzire pînă la apă. În condiţiile în care din cauza precipitaţiilor, fie ninsori abundente, fie ploaie transformată în chiciură, există riscul de a pica instalaţiile electrice… nu mă simt foarte confortabil, dar să sperăm că nu se va ajunge la situaţia aceasta. Şi chiar dacă, probabil se vor găsi soluţii.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dinu, acum 4465 zile, 16 ore, 7 minute, 58 secunde
felicitari!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.