Jurnalism cetatenesc

„Dacă managementul nu e bun, dai faliment!”

Dana Chiorescu
9 ian 2012 1905 vizualizări
Atît ENET cît şi Primăria Focşani susţin că nu au cadrul legal care să le permită să se uite în actele „bolmojite” de la UAP-ul Violetei Balica, acolo unde anul trecut a fost găsită administratora ţepară pentru 2 miliarde lei. Societatea de termoficare anunţă că după 10 ianuarie ar putea reîncepe prigoana debranşărilor pentru rău-platnici. Primăria stă impasibilă: nici ea nu poate verifica UAP, dar nici nu-i poate audita pe administratorii de blocuri care învîrt sume fabuloase. Singurii care pot schimba conducerea administraţiei de scară sînt cetăţenii, cei care nu sînt foarte implicaţi în chestiuni ce ţin de traiul în comun. În ce măsură consideră interlocutorii noştri vinovaţi administratorii de situaţia creată puteţi afla din sondajul următor.

Nicoleta Angelica Niţă, oficiant Poşta Romană, Focşani

„Găsesc că vina o poartă şi administratorii, chiar dacă nu cea mai mare parte. Ei administrează banii… ştiu ce au de plătit… Şi locatarii au o mare parte din vină pentru că ar trebui să îşi pună bani de-o parte pentru utilităţi, doar ştiu că trebuie să le plătească. Cert este că pentru cei care nu plătesc nu ar trebui să sufere tot blocul. Trebuie să se găsească o soluţie la nivel de primărie sau administrator, ca să nu sufere tot blocul. În primul rînd trebuie mers să stea de vorbă cu locatarii, ulterior să se găsească o soluţie la nivel de Primărie. E criză şi trebuie găsită şi înţelegere…”

Ionel Cristea, agent pază, Suraia

„Nu este corect ce se întîmplă! De ce nu îl debranşează numai pe cel care nu a plătit şi îl debranşează şi pe cel care nu are datorii? Lor  mereu le e greu să găsească soluţii în interesul cetăţeanului. Administratorul are şi el vina lui. Unde sînt probleme ar trebui oamenii să îl schimbe. Dacă nu este competent, nu este bun organizator, să plece! Administratorii sînt aleşi de locatari doar. Ca şi la o firmă, dacă managementul nu e bun, nu merge nimic, dai faliment.”

Ioana Ochiuz, pensionară, Focşani

„La mine în bloc nu este situaţia aceasta, dar nici căldură nu avem pentru că locuim la etajul 9. De plătit, plătim… Întîi plăteşti datoriile pentru că altfel se acumulează restanţe. Şi locatarii sînt vinovaţi dar cred că au şi veniturile prea mici. Poate omul vrea să plătească dar dacă are un bolnav în casă, rămîne în urmă luna asta, luna viitoare cine ştie ce mai apare… Nu cred că sînt oamenii rău voitori… Iar administratorul chiar nu are nici o vină în toată povestea asta! Degeaba îl somează dacă omul nu are de unde să plătească.”

Anonimă, pensionară, Focşani

„Unde stau eu nu sînt astfel de probleme. Administratorii nu sînt vinovaţi de situaţia aceasta care s-a creat! Nu cred că sînt rău platnici… nu au de unde să îşi plătească datoriile oamenii…”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu
www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
PAPILLON

Măi oameni buni, cei care încă mai judecaţi un pic cu mintea sau cu mărul lui Adam, nu înţelegem de ce scoateţi în faţa această U.A.P. Nu înţelegem de ce vă erijaţi de răspundere?! (…) Acest o.n.g. este condus de către un fost ofiţer de securitate care lucra informativ toată industria uşoară din jud. Vrancea. (…) Cît priveşte verificările financiar contabile acestea trebuie făcute de către comisia de cenzori şi numai după aceea se sesizează organele în drept. (…) Dacă nici după ce o administratoră de la Balica care a furat două miliarde de lei nu s-a luat nici-o măsură, înseamnă că în această ţară nu se mai poate întîmpla nimic.

Blocatar

Sînt prevederi legale pe care trebuie să le respectăm pentru ca să SUPRAVIEŢUIM ! In teoria lui NU PUTEM APLICA....sau NU AVEM NICI UN fel de relaţii directe sustinută de Costin şi unul Vasiliu sau Vasilescu responsabil direct se acţionează după managementul şmecherilor care ne aburesc de 21 de ani conform căruia; BLOCUL ESTE UN MECANISM DE INCHIDERE A OMULUI ÎNTR-O CUTIE ŞI CONTROLUL LUI PRIN UTILITĂŢI. BLOCUL ESTE O CUTIE CU ŢEVI UNDE TU CEL CARE PUI ŞTAMPILA IN 2012 TOT PE EI, EŞTI BĂGAT ŞI ŢINUT SUB CONTROL DIRIJAT, DACĂ SUPERI PE CINEVA DINTRE EI, ŞMECHERII MAI DISPUN STRÎNGEREA ŢEVII ŞI TE AU SUB CONTROL, FĂRĂ AGENT TERMIC. IN FOCSANI DACA STAI LA BLOC nu ai posibilitatea să-ţi decizi viaţa. (…) Pe proprietatea mea privată STATUL nu are dreptul să-mi interzică ceva daca el nu face NIMIC!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.