Jurnalism cetatenesc

« Dacă ai vecini buni şi te înţelegi bine cu ei, ai toată baza »

Dana Chiorescu
28 dec 2011 4430 vizualizări
Poliţiştii le atrag atenţia vrîncenilor că în această perioadă casele lor pot fi sparte mai uşor, dacă nu îşi iau măsuri de prevedere. Aceştia spun că vrîncenii fac o mare greşeală atunci cînd ţin în casă bijuterii şi sume mari de bani, chiar şi sute de mii de lei. Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale spune că hoţii urmăresc cu minuţiozitate programul victimei şi preferă să spargă casele cu tîmplărie de timp PVC, pentru că este mai uşor de forţat, cele mai multe spargeri avînd loc seara, în intervalul orar 21.00-0.00. Cum îşi protejează interlocutorii noştri casele puteţi afla din sondajul următor.

Vasile Tase, instalator

„Este asigurată! Sînt liniştit din acest punct de vedere, mai ales că stau şi acasă, nu plec nicăieri în perioada aceasta. Le-aş recomanda tututor să îşi asigure locuinţele şi, eventual, să lase lumina aprinsă în una din camere în cazul în care pleacă de-acasă. Să sperăm şi că Poliţia îşi face datoria.”

Geta Arghir, casnică, Cîmpeneanca

„Nu e cazul să ne protejăm în nici un fel. Sîntem acasă de sărbători. Aşa este, hoţii dau multe spargeri de sărbători. Noi sîntem de la Cîmpeneanca şi cînd plecăm undeva anunţăm vecinii să se mai uite şi la noi în gospodărie… aşa e cel mai corect. La sat se ajută vecinii. La bloc nu  prea sînt săritori, aşa. Se poate întîmpla lîngă orice… se uită pe vizor şi nu dau drumul. Poliţia îşi face datoria, în limita posibilităţilor. Este important ca şi noi să anunţăm repede fapta.”

Mihai, inginer, Focşani

„Nu protejez casa în nici un fel de sărbători pentru că stau acasă. Cei care pleacă ar fi bine să îşi pună sisteme de alarmă... să vorbească din timp cu vecinii... Dacă ai ce să îţi fure, pui şi sistem de alarmă, ai bani şi de asta. Poliţia cred că e pe fază. A crescut în general numărul de fărădelegi, dar nu neapărat din locuinţe. Îţi pot da în cap şi pe stradă, să îţi ia un telefon, un portofel…”

Lenuţa, pensionară, Focşani

„Numai de protejat casa nu stau eu acum… sînt vai de sufletul meu… Nu au ce face hoţii la mine.”

Constanţa, lucrător comercial, Focşani

„Cel mai bine e să anunţi vecinii. Dacă ai vecini buni şi te înţelegi bine cu ei, ai toată baza. Mai aud ceva pe palier, imposibil să nu se sesizeze cineva, măcar din curiozitate. Dacă văd un străin, ceva, imposibil să nu iasă. Dacă a crescut numărul furturilor nu mai ştiu pentru că refuz să mai iau contact cu toate ştirile negative. Nu mai vreau să ştiu nimic!”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Mîini de aur

În casă nu e CORECT şi SĂNĂTOS în acelaşi timp să primeşti chiar pe administratorul de bloc pentru a citi contoarele de apă rece şi caldă sau repartitoarele!! Dacă nu am încredere în el de ce să fiu obligat să-l primesc şi să nu dau eu îndecşii pe propria răspundere? Sau poate primăria să ne oblige să băgăm în casă administratorul pentru citire, citire care de cele mai multe ori nu este luată în seamă, atîta timp cît primăria nu este în stare sa mute apometrele pe casa scării pentru a le citi administratorul (…)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.