Jurnalism cetatenesc

„Să îi ferească Sfîntul să ne lase fără căldură de sărbători!”

Dana Chiorescu
14 dec 2011 2144 vizualizări
Primarul şi consilierii municipali decid la şedinţele pe comisii ale CL cum gestionează scenariul unor sărbători fără apă caldă şi în frig în Focşani. Bacinschi se limitează să mulţumească Divinităţii că nu-i ger. Într-un top naţional, de la începutul crizei din 2008, Focşaniul este pe locul doi în rîndul celor mai mari creşteri de preţ la agent termic, cu aproape 80%. Prin comparaţie, la Bacău gigacaloria s-a scumpit în trei ani cu doar 12,50% iar la Giugiu s-a ieftinit pînă la… 44 lei! Cine se face vinovat că s-a ajuns în situaţia asta - în opinia interlocutorilor şi cititorilor noştri - puteţi afla din sondajul următor.

Sofia Aniculaie, pensionară, Focşani



„Cam proastă situaţia… Pentru unii care nu plătesc, suferă şi alţii. Sînt vinovaţi şi cei care nu plătesc şi ăştia… trebuie să pună mîna să ia o hotărîre… Nici nu ştiu ce să spun… datoriile astea sînt cam mari, pensiile sînt mici, preţurile cresc mereu… salariile nu au mai crescut… ne-au mai luat şi din pensii şi din salarii… Tot la nivel de conducere trebuie luată o hotărîre. Dar să fie mai miloşi… să se gîndească la faptul că sînt sărbători… De la zi la zi situaţia merge înspre rău…”

Carmen Răileanu, gestionar, Focşani



„Eu stau la casă şi ne încălzim pe gaze, dar e scump şi aşa, oricum e scump. Situaţia asta care s-a creat cred că ţine şi de administraţia locală... În alte ţări există o lege: în momentul în care cuantumul datoriior depăşeşte o anumită limită, eşti privat de locuinţă. Mi se pare cel mai corect. Normal ar fi să se găsească o soluţie înainte de se acumula foarte multe datorii. Cei care au plătit nu au nici o vină. Dacă aş sta la bloc, să fiu cu datoriile la zi şi să fiu privată de anumite servicii pe care eu le-am plătit, nu ştiu cum aş reacţiona… aş face o reclamaţie la Primărie… deşi presupun că reclamaţii s-au făcut…”

Maria Andone, inginer pensionar, Focşani

„Eu am centrală. La noi pe scară cei mai mulţi sînt racordaţi la sistemul centralizat dar sînt cu plăţile la zi, nu au acumulat datorii. S-a ajuns în situaţia de a se acumula multe datorii pentru că  oamenii nu au bani suficienţi, este viaţa grea. Trebuie să investească pentru a fi bani în ţara asta. Nu e corect ce se întîmplă acum: rămîn fără căldură şi cei care au plătit şi cei care nu au plătit… Eu cred că în oraşul nostru nu sînt aşa mulţi rău platnici, chiar dacă ei aşa zic… Vorbe…”

Ion, muncitor, Focşani

„Să îi ferească Sfîntul să ne lase fără căldură de sărbători! Tai ţevile în casă! Sînt nişte ordinari! Nu ştiu cine are interes să rămînă ENETUL ăsta, dar sigur nu noi! Dăm o grămadă de bani şi ne chinuie cum vor ei! Ba nu avem căldură, ba dau dar nu reuşeşti să te încălzeşti, ba îţi dau primăvara cînd sînt 20 de grade afară, ba că nu e suficient de frig şi na, mai tremuraţi fraierilor! Nu mai vreau, domnule! Mi-a ajuns! Să ştiu că mă încăzesc la cărămidă, dar nu mai vreau la ei!”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Locatar
PSD-iştii în frunte cu Bacinschi şi Oprişan ţin cu dinţii să nu închidă ENET-ul ca să "mulgă" banii europeni măcar pînă la alegerile 2012, cînd speră să iasă invingători (probabil că după aceea poate fi închis)... Personal refuz să mai plătesc din decembrie energia termică, pentru că mi se furnizează fără să se respecte deloc parametrii minimi conform legii, dar preţul care mi se cere este cel pentru aceştia. Este ca şi cum s-ar consuma mai puţin gaz pentru coptul unei pîini, doar cît să prindă coaja şi mi s-ar vinde cu miezul crud, dar la preţul unei pîini bine coapte!... Actual, unitatea centrală a calculatorului îmi dă mai multă căldură în cameră decît caloriferul.


De ce vezi tu că numai primarul şi Oprişan au greşit? Dar consilierii portocalii ce au făcut? Spune tu să înţelegem şi noi! Toţi o apă şi un pămînt! Fii sincer în exprimare! Nu crezi că Judeţului Vrancea nu i s-a repartizat nici un ban de sus? Ce fac aleşii noştri de 4 ani acolo sus puşi! Se plimbă pe banii noştri prin străinătate! Oare nu are bani cel de la tineret să ajute judeţul? Văd că votează numai asumări în Parlament, ignoră poporul care i-a ales, ruşine! Şi mai vreţi alegeri comasate să nu se mai ştie pe cine alegem, dar vom fi f f atenţi la buletine şi pe cine votăm!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
teodoro, acum 4511 zile, 21 ore, 13 minute, 8 secunde
dragi mei pina cind romani nu sant solidari,nu se asociaza ,niciodata nu vor avea caldura,ce mama dracului asteptati mereu de la primarie,asociatia de bloc ce minchea face?dar voi locatari?puneti mana citeste integral
relu, acum 4519 zile, 2 secunde
"Ursul trece,cainii latra"! Nemernicia administratiei locale a atins cele mai inalte cote.N-o sa se rezolve nimic.S-au dus vremurile cand, printr-un telefon, "partidul" rezolva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.