Jurnalism cetatenesc

„Acum îţi e frică şi să mergi pe stradă şi să stai în casă”

Dana Chiorescu
5 dec 2011 2757 vizualizări
Cum numărul de furturi din locuinţe a crescut, poliţiştii vrînceni intensifică acţiunile preventive, astfel încît cetăţenii să le dea o mînă de ajutor pentru reducerea criminalităţii. Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii a iniţiat, în parteneriat cu societatea de asigurări, Campania de prevenire a furturilor din locuinţe “Fii precaut. Hoţii nu dorm!”. Printre infracţiunile de furt care au un impact deosebit la public se numără cele comise din locuinţe, care, pe lîngă prejudiciul material produs, aduc atingere şi intimităţii persoanei prin violarea spaţiului în care aceasta locuieşte sau se află în construcţie contribuind astfel la o stare de disconfort sporită . Poliţia ne recomandă să furnizăm toate datele pe care la deţineţi în legătură cu o eventuala spargere, indiferenţa nefăcînd decît să îngreuneze prinderea autorilor care, între timp, pot comite şi alte infracţiuni. Cum consideră interlocutorii noştri că pot veni în sprijinul poliţiei puteţi afla din sondajul următor.

Şerban Dumitru, tîmplar, Cîrligele


„Hoţii se roagă la Dumnezeu să nu fie prinşi. Poliţia ar trebui să prindă hoţii dar... nu au nici legislaţia de partea lor. Nu au voie să tragă, nu mai ştiu ce nu mai au voie şi aşa... intră ei în pîrnaie din cauza hoţilor. Nici poliţiştii nu pot interveni dacă nu au cu ce, nu au voie una, nu au voie alta, nu au instrumente... Şi noi trebuie să fim mai uniţi, să ne ajutăm unii pe alţii. Dacă vedem pe unul că este bătut, romanul pleacă şi îl lasă acolo, nu îl ajută. E fratele nostru, nu trebuie să îl lăsăm fără ajutor. Casele pot fi protejate prin camere de luat vederi cel mai bine. Şi să le închidem.”

Alina, elevă, Focşani


„Prin asigurări de viaţă şi de locuinţă ne asigurăm şi casa şi ne simţim mai în siguranţă... Asta este soluţia noastră. Trebuie promovate asigurările, trebuie încurajată încheierea acestora. Aşa ne protejăm de pierderi, dar pentru reducerea infracţionalităţii... trebuie schimbată mentalitatea romanului. Acolo e adevărata problemă.”

Oprea, Focşani


„Nu ne protejăm în nici un fel... Cînd plecăm de-acasă încuiem bine şi atît. Cînd plec de-acasă am emoţii... vin fel de fel, mai ales acum, în perioada sărbătorilor. »

Dumitra, pensionară, Focşani

„Cine mai ştie cum trebuie să ne protejăm... Ce, înainte îmi era frică în casă? Acum îţi e frică şi să mergi pe stradă şi să stai în casă... Poliţia nu te ajută... Punem yale, zăvoare, lacăte… interfoane… dar hoţii sînt foarte experimentaţi. Îşi dezvoltă cîte o strategie pentru fiecare sistem de închidere nou apărut. Sînt bune firmele de pază, dar pentru cei care au bani… Noi… ne rugăm la Dumnezeu… ce putem face?”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

PAPILLON
Uitaţi-vă bine la ei cum rînjesc în acel careu format bănuiesc instantaneu. Cei din poză sînt viitorii politişti la care te vei adresa că "domnule poliţist mi s-a spart casa" iar ei te vor întreba " bănuieşti pe cineva?" Să fim serioşi, acţiunea este un chici, este o bănoasă colaborare între o firmă de asigurări şi conducerea ministerului. Să ştiţi că-i doare în pix pe poliţişti că ţi s-a spart casa, luna să treacă şi să vină salariul. Unii dintre poliţişti sînt atît de învechiţi, sînt atît de indiferenţi încît mai bine să se ducă în rezervă că şi asa nu rezolvă mai nimic. Intreb OARE UNDE SÎNT SECTORIŞTII DE ALTĂDATĂ, că aceştia trebuie să înceapă să facă reclamă firmei de asigurări cu care au încheiat parteneriatul, aşa cum au mai făcut-o şi cu Ţiriac Asigurări. BRAVO NAŢIUNE, LA AŞA POPOR AŞA POLIŢIE!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.