Jurnalism cetatenesc

„Mă bucur că fac ceva pentru oraş, chiar dacă doar pentru că se apropie alegerile”

Dana Chiorescu
27 nov 2011 1220 vizualizări
Sensul giratoriu de la Bancpost se bucură de o schimbare la faţă în sensul în care opera de artă avînd ca temă “Unirea” a fost deja amplasată pe soclu. Proiectul de înfrumuseţare a trei sensuri giratorii din municipiul Focşani este desfăşurat de Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea în parteneriat cu Primăria. Cum au primit focşănenii această iniţiativă a primăriei puteţi afla din sondajul următor.

Silviana, elevă, Focşani


„Nu am văzut încă opera de artă de la Bancpost. Mulţi nu mai ştiu să aprecieze operele de artă, cu atît mai puţin arta contemporană. Cred că este dorinţa edililor de a înfrumuseţa oraşul, ceea ce este lăudabil. Ar fi bine să întîlnim cît mai multe opere de artă... Ar fi ca o portiţă care se deschide spre cunoaştere… un mod de a ne introduce în acest univers…”

Andreea, elevă, Focşani


„Nu am fost atentă la aşa ceva. Ce să spun despre această iniţiativă... mai bine puneau flori. Nu spun că e rău, dar ţinînd cont că sîntem înconjuraţi de atîtea betoane, cred că ne-ar fi mai necesare florile. Eu consider că ar trebui pus mai mult accent pe natură.”

Maricica Dumitrache, pensionară, Focşani



„Nu înţeleg eu ce reprezintă, dar îmi place cum arată... A… „Unirea”… nu m-aş fi gîndit. Foarte frumos că se preocupă! Bravo lor! Să avem cel mai frumos oraş! Eu consider că avem un oraş frumos, curat… faţă de alte oraşe pe care le-am văzut. Eu mă mîndresc cu el! Şi e bine că promovează lucrările  artiştilor nostri.”

Liviu, economist, Focşani

„Este foarte faină iniţiativa aceasta dar… ceva nu îmi place. Spre exemplu, mi se par cam mari soclurile acelea… este ceva care deranjează ochiului. Nu sînt expert, critic de artă sau ştiu eu ce, dar vă vorbesc ca privitor. Mă rog, nu caut nod în papură... să aşteptăm finalul. Per ansamblu, mă bucur că fac ceva pentru oraş, chiar dacă sînt conştient că sînt animaţi de apropierea alegerilor şi nu de marea dragoste pentru oraş.”

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Sorin
Bine că avem statui că oricum nici parcul, Piaţa Unirii sau cinematograful nu sînt nici acum gata. Muncitorii încă mai lucrează la chioşcurile din parc, parcul e neterminat, Balada încă e în renovări, iar din Piaţa Unirii a dispărut fîntana arteziană! Iar bulevardul e închis pînă cînd Oprişan sau Bacinschi au chef să îi dea drumul, de parcă ar fi al lor nu al focşănenilor.

Dalida
Wow, dar Bacinschi şi Oprişan chiar s-au întrecut pe ei anul ăsta!! Piaţa Unirii, parcul, bulevardul Unirii, cinema Balada finalizate deja, o mulţime de construcţii noi, acum statui în giratorii. Ehe, cînd arde la fund, se poate!!!!!!!!!!!!!!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.