Jurnalism cetatenesc

„Edilii noştri nu sînt interesaţi să ne creeze condiţii de agrement”

Dana Chiorescu
18 nov 2011 3240 vizualizări
Revoltă mare pe platforma online a ziarului nostru cu privire la declaraţia edilului Focşaniului, cum că nu ştie pe nimeni care să fie nevoit să se ducă în alt judeţ pentru a vedea filme la cinema. Mai mulţi cetăţeni şi-au exprimat indignarea faţă de declaraţiile făcute de Decebal Bacinschi care conduce un oraş fără nici un cinematograf. În ciuda faptului că Bacinschi nu ştie de nici o persoană care să se ducă, de exemplu, la Bacău pentru a vedea un film pe marele ecran, o mulţime de cetăţeni l-au “tras de urechi” pe edilul şef. Comentariile au curs, semn că lipsa unui cinematograf nu este o chestiune care să nu-i deranjeze pe focşăneni. Alte opinii, luate la «cald», de la interlocutorii şi cititorii noştri puteţi găsi în rîndurile următoare.

Emanuel David Ghilea, elev, Focşani


„Ar fi interesant să vedem filme 3D într-o sală faină, aici la noi. Mi-ar plăcea! E cam aiurea şi cam incomod să te tot duci în alte oraşe precum Bacău sau Bucureşti dacă vrei să vezi un film în condiţii deosebite. Am văzut că se lucrează la cinematograful Balada. Cred că ar prinde bine şi Focşaniului. Eu aş merge. Aşteptăm şi sperăm...”

Valentina Anton, elevă, Focşani


„Îmi place să văd filme 3D. Ar fi bine să avem o sală de cinema modernă în Focşani. Sigur că aş merge. În general tineretul îşi doreşte să meargă la film. Aşteptăm să avem şi noi cinematograf fain ca oraşele vecine.”

Mihaela, asistent medical, Focşani



„Am fost la Bacău la film. Cred că e o practică frecventă pentru locuitorii Focşaniului. Erau foarte multe maşini de Vrancea la Mall-ul din Bacău. Am mers cu copilul să vadă un film 3D, dar e şi un mod plăcut de a-ţi petrece timpul liber. Aş vrea să avem şi noi în Focşani. Şi mi-au mai plăcut în alte oraşe zonele de agrement pentru copii. La Constanţa, Tîrgu Mureş, Cluj… foarte frumoase parcuri de distracţii pentru copii, amenajate pe vîrste, de la un an pînă la 14 ani… Edilii noştri probabil nu sînt interesaţi să ne creeze şi nouă condiţii de agrement. Bani s-ar găsi pentru că sînt acum Fondurile Europene şi cred că sînt alocate şi pentru investiţii pentru copii.”

Cristina Bradea, agent vînzări, Focşani


„Am fost la Bacău să văd un film fain, dacă aici, în oraş, nu avem un cinematograf. Chiar şi la Casa de Cultură, cînd a fost caravana 3D, a fost foarte aglomerat. Sînt sigură că focşănenii îşi doresc un astfel de cinematograf şi că ar merge dacă ar avea în oraşul lor.”

Anonim, inginer, Focşani

„Nu am fost la film în alte oraşe, dar mi-ar plăcea să avem şi noi un cinematograf modern. Nu ştiu cît de des aş merge, dar cred că ar fi bine să existe, în caz de… Nu ştiu cît de multe persoane şi-ar dori… depinde şi de preţuri…”

Adina, studentă, Focşani


„Sigur că am fost! Şi la Bacău şi la Bucureşti, de mai multe ori! Este un mod plăcut de a-ţi petrece timpul liber, dar şi de a socializa. Aşa, poţi vedea un film şi acasă, dar e altfel să vezi un film 3D, cu sunet surround… în fotoliile alea… o adevărată relaxare. Probabil primarul zice că nu mai merge nimeni la cinematograf, gîndindu-se la cele de pe vremea lui Ceaşcă.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
Paul
Cred că nu exagerez deloc cînd spun că în fiecare sîmbătă şi duminică cel puţin 100 de focşăneni se duc în Bacău la Arena Mall să vadă un film 3D. Dacă ar fi un cinematograf în oraş, cu siguranţă ar fi sala plină dar domn primar nu întelege tehnologia asta nouă, 3D, 7D sau... 8429 D şi crede că numai în America există aşa ceva. O să stea zile întregi cu sala goală şi o să se strîngă lume doar la întruniri politice şi atunci o să se intre gratis că sînt invitaţi de şefii de partide. Deci cîştig 0 lei. Bravo Dl. Primar! Dar mă mai întreb, nici Dl. Matişan nu a vrut?

Cătălin
„Un cinematograf 3D în Focşani e binevenit, dar degeaba se face un cinematograf dacă aduc filme foarte vechi. Ideea e că dacă se vrea se poate face ceva în oraşul ăsta. Eu aş fi de părere că înainte de a se modifica ceva în oraşul ăsta ar trebui făcute sondaje. Păcat de oraşul ăsta şi nu cred că e numai vina primarului. Haideţi să facem ceva să ne facă şi nouă nenea Bacinschi şi tata Oprişan un cinematograf frumos în Focşani, poate vin şi alţii la noi aşa cum ne ducem noi la ei.”



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan, acum 4552 zile, 7 ore, 3 minute, 10 secunde
ei nu sunt in stare sa deschida bulevardul unirii cand e gata din penibilul motiv ca nu sunt montate semnele de circulatie....probabil asteapta sa vina ziua de 1 decembrie sa mai taie vreo panglica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.