Jurnalism cetatenesc

„Dacă îi duci copilului la nas toate porcăriile, el să vrea să cumpere”

Dana Chiorescu
13 nov 2011 1492 vizualizări
Angajaţii de la Protecţia Consumatorilor au verificat în ultimele două săptămîni magazinele alimentare din apropierea şcolilor. La doi operatori economici comisarii au găsit alimente nerecomandate copiilor, avînd şi probleme de informare, motiv pentru care au fost oprite temporar de la vînzare. Din păcate, dincolo de neregulile constatate de organele în drept, în cele mai multe cazuri la chioşcurile din apropierea şcolilor produsele puse în vînzare sînt departe de ceea ce am putea numi un aliment sănătos sau necesar alimentaţiei unui copil. Dacă părinţii şi copiii agreează aceste produse puteţi afla din sondajul următor.

Florin Coman, elev, Focşani

„Îmi cumpăr în fiecare zi cîte ceva de la chioşc. Toţi colegii mei fac la fel. În pauză fugim toţi să ne luăm cîte ceva. Este coadă... uneori  întîrziem... Eu îmi cumpăr produse sănătoase: brînzoaice, covrigi polonezi sau simpli... în funcţie şi de cîţi bani am dar şi de ce chef am să mănînc... Mi se pare normal să existe un chioşc de patiserie lîngă şcoli pentru că e mai bine decît cu pachet, cu salam sau mai ştiu eu ce prostii să luăm prin geantă, să miroase sau să murdărim cărţile.”
 

Mihăiţă, elev, Focşani


„Sînt în clasa a doua. Îmi dau părinţii în fiecare zi cîte un ban să îmi iau în pauze cîte ceva... kubbeti... chipsuri... suc la cutie... ce îmi place mie. Mama vrea să îmi dea pacheţel, dar eu nu vreau pentru că toţi copiii îşi cumpără de la chioşc.”
 

Mariana Dobre, bunică, Focşani

 

„Eu îi pun nepoţelului meu pacheţel dimineaţa. O plăcintă, o brînzică, un pachet de biscuiţi, un măr... ceva, să aibă în pauza mare. Nu îi dăm încă bani să cumpere de la chioşc pentru că este prea mic şi nici nu au produse sănătoase la chioşcul ăla, la ei acolo. Cînd erau copiii mei la şcoală, la poarta şcolii erau numai covrigării sau patiserii. Acum... găseşti ce vrei: baruri, hamburgeri... orice. Nu ştiu cine ar trebui să intervină dar... ar trebui. Dacă îi duci copilului la nas toate porcăriile, nu e normal ca el să vrea să cumpere? Mai ales că îi vede şi pe colegi...”

Irina, elevă, Focşani


„Am bani la mine dar nu îmi dau voie părinţii să îmi cumpăr chipsuri sau sucuri... am voie doar plăcinte, cornuri şi covrigi de la patiserie. Bineînţeles că îi ascult, că dacă mă prind că nu îi ascult, nu îmi mai dau bani. Colegii mei se duc şi la magazinul din faţa şcolii... dar e treaba lor, ei mănîncă toate prostiile cu E-uri!”

Anonimă, profesor, Focşani


„Le-am recomandat elevilor mei să îşi aducă de acasă un fruct, un corn, ceva uşor că nu cred că trebuie să ia masa de prinz la şcoală şi nu le dau voie să meargă la magazinele din faţa şcolii. În primul rînd pentru că este aglomerat şi îşi strică pauza stînd la rînd, întîrzie la ore, dar şi din cauza produselor comercializate în acele unităţi. Cred că trebuie să se implice şi părinţii. Dacă ei le dau bani... eu vorbesc degeaba...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.