Jurnalism cetatenesc

„Vrancea are foarte mult potenţial, dar nu există suficient interes”

Dana Chiorescu
11 nov 2011 1736 vizualizări
Vrîncenii se pot mîndri că au chiar la ei în judeţ două staţiuni climaterice şi balneoclimaterice, deocamdată însă necertificate oficial. Soveja şi Vizantea Livezi beneficiază pe lîngă aerul ozonat de munte şi de izvoare miraculoase încă neexploatate, care vindecă şi ameliorează boli de stomac, oculare, afecţiuni ginecologice şi reumatismale. Deşi izvoarele şi aerul ozonat au proprietăţi curative miraculoase pentru tratarea a diverse afecţiuni, lipsa infrastructurii specifice unei staţiuni şi izvoarele încă necaptate determină neîncadrarea încă a celor două localităţi printre staţiunile recunoscute din ţară. Dacă interlocutorii noştri au încredere în potenţialul turistic al celor două localităţi vrîncene puteţi afla din sondajul următor.

Anonimă

„Nu cunosc zona… nu am fost niciodată la Soveja, iar la Vizantea Livezi nici atît.”

Mirela Tudose, asistent, Focşani

„Şanse ar avea, dacă  vor fi investiţii, în cazul în care se va gîndi conducerea judeţului să investească fonduri şi acolo. Dacă se creează un punct de turism vor fi atraşi şi turiştii… Dar ar trebui fonduri şi pentru acele locuri pentru că e păcat, din moment ce sînt deja create de natură... Dacă fac numai vile şi tot felul de ciupercuţe peste tot, iar această zonă să fie abandonată, e un păcat. Vrancea are foarte mult potenţial, foarte multe zone frumoase, dar se pare că nu există suficient interes. Turistul ar trebui să aibă informaţia despre acel punct turistic, şi nu numai pe plan local ci pe plan naţional. Deci să se investească pentru a avea cu ce să îi atragă pe turişti, publicitate, drumuri bune, preţuri acceptabile pentru tot omul şi bănuiesc că în acest mod am reuşi să profităm de potenţialul zonei. De acolo vor fi şi cîştiguri, dar nu înainte de a investi.”


Anonimă, Focşani

„Da, au pontenţial, au şanse, de ce nu!? Cred că ar merge turiştii şi în aceste staţiuni. Ar fi bine să devină staţiuni renumite. S-ar mai atrage bani în Vrancea.”

Georgiana, patiser, Focşani

„Nu cred că au şanse… nu prea sînt populare,  nu sînt cunoscute… E nevoie de mult mai multe investiţii… în tot! În drumuri, în cabane… şi nici nu ştiu dacă se vor găsi investitori. Cei cu bani sînt preocupaţi de investiţii uşoare care să scoată bani repede.”

Matei, pensionar, Focşani

„Ar trebui întîi investit în zonă, creată baza materială aferentă unei staţiuni, infrastructură, după care vor trebui prinse într-un program de popularizare, fie cu bilete ieftine pentru tratament pentru pensionari sau alte modalităţi pînă vor deveni cunoscute. La Soveja nu cred că e mult de lucru, la Vizantea cred că va fi mai dificil pentru că nici nu a auzit lumea de ea, se şi ajunge mai greu… Ca spaţii de cazare aş merge pe pensiuni agroturistice, nu pe vile, moteluri şi alte prostii. Trebuie conservat specificul zonei, asta l-ar atrage pe turistul roman dar în special pe cel străin. Doar aşa am putea să valorificăm darurile pe care ni le-a făcut natura.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.