Jurnalism cetatenesc

„Aşa e corect şi civilizat, să ne respectăm vecinii!”

Dana Chiorescu
10 nov 2011 2550 vizualizări
Mai mulţi senatori PSD au avut în cursul acestei săptămîni o propunere legislativă conform căreia petrecerile zgomotoase vor trebui organizate după ora 22.00, doar cu acordul scris al vecinilor. Conform proiectului, în localurile publice aflate în proximitatea locuinţelor, precum şi pe terasele în aer liber, muzica ar trebui să cînte doar în intervalul orar 9.00-22.00. Pentru ca petrecăreţii să poată chefui pînă mai tîrziu trebuie să ceară acordul vecinilor care ar putea fi deranjaţi de zgomot, în cazul în care proiectul va deveni lege. Dacă interlocutorii şi cititorii noştri agreează această propunere legislativă puteţi afla din sondajul următor.

Gheorghe Sava, pensionar, Focşani

„Atunci cînd au fost petreceri în bloc, am fost anunţat de fiecare dată. Eu am vecini buni şi mi-au spus: „vecine, prietene, de la ora de, la ora de, am petrecere”. Aşa mi se pare normal, corect şi civilizat. Sînt şi altfel de cazuri. Sînt mulţi plecaţi în străinătate, au rămas copiii singuri acasă şi cheamă prieteni, dau petreceri, chermeze de se zguduie tavanul celui de dedesubt.”

Mirela, studentă, Focşani


„Consider că este firesc să se reglementeze acest aspect! Dintr-un punct de vedere e ok ţinînd cont că aşa e la bloc, trebuie să ai grijă de cei din jur, să nu deranjezi. Alteori nu e în regulă, din perspectiva celui care face petrecerea. Oricum, cred că e bine să nu ne deranjăm, ţinînd cont că locuim într-o colectivitate. Dacă vecinii nu sînt de acord să dăm petrecere, mergem la restaurant… dacă ne permitem.”

Ştefan Petrişor, elev, Focşani

„Dacă dau petrecere şi vin vecinii… închid uşa. Este corect să se dea lege să nu se facă petrecere după ora 22. Să doarmă şi pensionarii… Tinerii… să meargă la discotecă, la bar… nu în apartament.”

Dumitru, pensionar, Focşani

„Este foarte bine! Am nişte vecini nesimţiţi… toată scara este sătulă de ei. Am chemat poliţia de nu ştiu cîte ori. Nu numai că dau petreceri foarte des, ci aproape zilnic el se îmbată şi dă muzica tare de nu poţi sta în casă, nu că să dormi sau altceva. Numai să se rezolve ceva şi cu legea asta, că aşa… vine poliţia, le atrage atenţia, le trimite amendă dar nu s-a schimbat nimic pînă acum.”



Sondaj realizat de Dana Chiorescu

 

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Terente
Duceţi-vă-n pădure băi martalogilor! Cum o dă omul cu voi nu se poate. Vreţi linişte deplină încercaţi la un cimitir. Comuniştilor, nu mai are lumea loc de voi. Cu această lege şi-au rostuit liniştea fosilele comuniste din Parlament şi Senat!, care se ştie că au case de vacanţă în toate staţiunile patriei. Păi eu mă duc la mare sau la munte să mă distrez, să ascult muzică, ce să fac să intru de la ora 8 în cameră şi să dorm?! He he he, mai romanaşilor, ce uşor renunţaţi voi la drepturile cîştigate atît de greu. Nici nu vă daţi seama că o lege atît de mică e un pas mare spre dictatură. PS. Da’ legea cu necirculatul pe străzi după ora 22 cînd o daţi, că sîntem nerăbdători să o vedem aprobată şi pe aceasta?!”


Alexe
Dar şi în timpul zilei sînt persoane care ne tulbură liniştea dînd drumul la muzică pînă la refuz... Pentru aceştia nu există lege... şi ziua avem nevoie de linişte că sîntem bolnavi şi muzica disco ne înrăutăţeşte viaţa şi sănătatea..!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.