Jurnalism cetatenesc

„Ne bucurăm la o economie de cîţiva lei şi compromitem viitorul unei ţări”

Dana Chiorescu
6 nov 2011 998 vizualizări
In prag de iarnă, şcolile vor reducerea orei de curs cu 10 minute Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a fost asaltat de cereri din partea unor şcoli pentru reducerea orelor de la 50 la 40 minute şi a pauzei, de la 10 la 5 minute. Inspectorul general Iordache Bostan susţine că nu este de acord cu reducerea orelor de curs, însă a fost de acord cu modificarea orarului unor unităţi din satele îndepărtate, pe perioada iernii. Acesta atrage atenţia că solicitările şcolilor nu sînt legale. Dacă interlocutorii şi cititorii noştri găsesc oportună această solicitare de reducere a duratei orelor puteţi afla din sondajul următor.

Dumitru Pavel, cadru didactic pensionar, Focşani

 


„Dar de ce vă miră? Ce vă mai miră? Şcoala romanească e din ce în ce mai slabă şi pentru situaţia asta „îşi dau silinţa” şi profesorii şi elevii şi cred că şi părinţii. De cînd lumea, ora de curs a avut 50 de minute. Da, în vremea lui Ceauşescu s-a mai făcut aşa, să se reducă, dar asta nu înseamnă că era bine. Micşorau ora ca să poată termina orele mai devreme, să facă economie la curent, că economia era cuvîntul de bază în „epoca de aur”. Acum ne-am aştepta ca altele să fie priorităţile sau să vedem altfel situaţia de ansamblu. Ne bucurăm la o economie de cîţiva lei şi compromitem viitorul unei ţări.”

Marin Toader, muncitor, Focşani


 

„Cred că e bine să le dea voie să micşoreze ora. Termină şi ei, săracii, mai deverme, că se întunecă repede acum, iarna, şi cine ştie cît au de mers pînă acasă. Nu cred că aici e marea problemă, că fac cu 10 minute mai puţin... să fie ei atenţi în celelalte 40 şi tot vor şti carte. Cine vrea mai mult să mai înveţe acasă. Eu cred că e o propunere firească pentru că e ziua mai scurtă, e mai frig, se întunecă... e greu, mai ales pentru cei de la ţară.”

Cornel, maistru, Focşani


„Nu ştiu ce să  zic... ei ştiu cum e mai bine. Pentru cei care învaţă în oraş nu văd de ce ar face asta, decît doar ca să înveţe cît mai puţin cu lumină artificială, dar cred că pentru cei de la sate e necesar... Poate că ar trebui şi inspectoratul să ţină cont de specificul fiecărei zone. Oricum nu influenţăm noi decizia...”

Mioara, mămică, Focşani


„Înţeleg necesitatea modificării orarului în special la şcolile din mediul rural, poate şi la cele din mediul urban, ca să nu meargă elevii pe întuneric la şcoală, dar cu reducea duratei orelor şi a pauzelor nu sînt de acord. Durata aceasta de 50 de minute cu 10 minute pauză are logică. Este rapotul recomandat care trebuie păstrat între activitate şi pauză, în special cînd vorbim de activitate intelectuală, de activitate ce necesită concentrarea ochilor... Nu văd de ce le-am da programul peste cap şi mai mult. E foarte bine că nu este de acord Inspectoratul.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
andreea
Şi pe urmă se plîng elevii că nu au luat bac-ul... Şi aşa e prea multă materie de predat şi nu ajung 40 de minute... dar acum că mai vor şi ora cu 10 minute mai mică...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.