Jurnalism cetatenesc

„Nu ne vrea nimeni binele... sînt interesele lor în joc!”

Dana Chiorescu
27 oct 2011 916 vizualizări
Primele acţiuni vizibile public ale noului prefect Sorin Hornea au fost: neacordarea avizului de legalitate hotărîrii de creştere a preţului gigacaloriei produsă şi distribuită de Enet de la 203 lei/Gcal la 400 lei pe Gcal şi intenţia de a-l suspenda din funcţie pe primarul în exerciţiu de la Vidra. De asemenea, numele proaspăt numitului prefect Sorin Hornea apare într-un dosar aflat în soluţionarea Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosar despre care susţine că nu a fost înştiinţat. Prefectul crede că informaţia a fost aruncată pe piaţă pentru a-i fi denigrată imaginea imediat după numirea în funcţie. Aparent, discuţii pentru binele populaţiei. În esenţă... jocuri de culise despre care oamenii ştiu prea puţin. Am încercat să aflăm dacă interlocutorii noştri cunosc măcar numele prefectului nou numit. Răspunsurile lor şi opiniile cititorilor noştri în legătură cu aceste subiecte le puteţi citi în rîndurile de mai jos.

Tiberiu Sîrbu, militar, Focşani

„Nu ştiu cine este şi nici nu mă interesează. Nu îmi spune nimic numele Hornea. Frămîntările acestea, discuţiile dintre ei sînt la nivelul lor, dar ne afectează pe noi, din păcate!”

Ion Florin, mecanic auto, Focşani

„Prefectul??? Nu ştiu cine este. Parcă am auzit ceva de Hornea dar... nu ştiu... Nu ştiu dacă oamenii ştiu că s-a schimbat prefectul... Afectaţi sînt, indiferent de schimbări şi indiferent dacă ştim de ele sau nu. Eu zic că are o „greutate” destul de mare prefectul în judeţ. Poate ar trebui să ne implicăm mai mult noi, cetăţenii... dar cum?”

Emilia, pensionară, Focşani

„Am un lapsus... Sorin Hornea, mi-am amintit! Fost subprefect, acum prefect. Nu pot evalua activitatea dumnealui pentru că nu am avut tangenţe şi nici vreo problemă. Bănuiesc că oamenii ştiu cine este prefectul atunci cînd au contact direct. Instituţia prefectului are atribuţiuni destul de importante la nivelul judeţului. Pînă la urmă ei sînt reprezentanţii guvernului în teritoriu, deci au destulă importanţă şi bănuiesc că şi implicaţiile dumnealor sînt la acel nivel. Dar, ca şi în cazul guvernanţilor, influenţa noastră asupra lor, pîrghiile noastre de control sînt... slabe. Oamenii sînt datori să îşi plătească obligaţiile faţă de stat dar invers...”

Elena Cristina Toma, mămică, Focşani



„George Băieşu era la un moment dat... Numele de Hornea... nu îmi spune nimic. Nu ştiu să vă zic cam cît de important este prefectul... dar ceea ce fac ei pe-acolo prin primărie, prin prefectură cred că ne afectează şi pe noi, chiar dacă noi doar asistăm la discuţiile dintre ei. Sîntem prea mici pe lîngă ei ca să putem influenţa, să schimbăm ceva... Poate sîntem şi prea lipsiţi de reacţie...”

Alexandru

„Parcă am auzit de Hornea dar... nu ştiu ce face, cine este... Nu ştiu ce discuţii sînt între mai marii judeţului dar nu ne vrea nimeni binele... sînt interesele lor în joc!”

Anonim

„Habar n-am şi nici nu mă interesează!”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Să vedeţi şi echipa pe care şi-o încropeşte Hornea la Prefectură. În afară de Postelnicu, ceilalţi sînt rude, prieteni şi pile politice. Te-ai discreditat de tot, măi Sorine, şi o dai şi în mitocania specifică şefului vostru suprem, Traian Băsescu. Tu îi conteşti pe toţi acum, noi o să te contestăm toţi la anul.


Georgel P.
Păi, ăsta-i omul de încredere al PDL-ului vrîncean? Se pretează şi la ciubucuri mai mici, dar tot corupţie se numeşte. Ca un făcut, omul care trebuie să supravegheze la supremaţia legilor este un corupt. De fapt, de unde sa aducă PDL-ul oameni curaţi cînd corupţia domină acest partid?

Anonim
Tipul are sînge în instalaţie şi să o ţină tot aşa! Nu-l mai DISCREDITAŢI voi, măi păcălicilor că nu aveţi de unde să ştiţi dacă-i competent sau nu, că doar nu aţi stat la fundu’ lui !

Tata mare
Aţi şi început cu măgăriile?!? Cum apare unu’ care se opune la CIUMA ROŞIE imediat băgaţi bolşevisme? Nu v-aţi săturat de HOŢII din PSD?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.