Jurnalism cetatenesc

„Ei ştiu ce fac acolo... dar sigur noi suportăm costurile”

Dana Chiorescu
25 oct 2011 1172 vizualizări
Din această lună, focşănenii vor avea de plătit încă o factură. CUP Salubritate Focşani s-a despărţit de CUP apă-canal şi deja a emis primele facturi pentru serviciile furnizate pentru septembrie. Facturile se încasează la casieria CUP de lîngă Hotel Vrancea sau la ghişeul propriu din strada Horia, Cloşca şi Crişan. Cum au primit focşănenii noua factură puteţi afla din sondajul următor.

Nicoleta şi Nelu Moiceanu, Ciorăşti



„Noi stăm la ţară. Chiar ieri au venit să colecteze gunoiul. Îl punem în saci menajeri şi îl scoatem la poartă. Nu punem în saci orice. Dacă se strîng fiare le vindem cînd trec cei cu maşina care cumpără fier vechi, vrejurile de la roşii, de la fasole, de la altele, le dăm foc... Cojile de la legume le dăm la porci... Avem la colţul străzii container pentru sticle... de la animale împrăştiem pe grădină... şi, ştiu eu dacă sînt lucruri care nu se încadrează aici, ne-au şi spus, le scoatem în capul străzii şi vin ei şi le iau. S-au dat foarte multe amenzi şi acum oamenii s-au învăţat să arunce gunoiul civilizat. Dar ce mi-a plăcut mie în alte judeţe, CUP-ul le-a dat tomberoane şi nu mai au oamenii treabă. Nu li se mai întîmplă să scoată sacul cu gunoi şi să îl întindă cîinii. Vine cîinele, îl rupe, mai stai şi faci şi curăţenie pe urmă. Aşa, cu tomberon, nu mai ai treabă. Şi plătesc în plus la factură un leu pe lună, nu ştiu cît, şi la sfîrşit rămîne al tău. Nu te duci să dai două milioane odată, sau cît o fi. Sîntem mulţumiţi. Este igienic şi nu e scump. În oraş... nu ştim exact cum se colectează, dar arată bine. Mai sînt şi unii dintre noi care aruncă pe jos... dar cu amenzile ne-ar disciplina. Trebuie să se acomodeze. Dacă de la revoluţie am fost lăsaţi aşa, de izbelişte, fiecare să facă ce vrea, cum vrea... uite unde am ajuns. Puţină ordine şi disciplină ne-ar folosi. La noi în sat se cunoaşte.”

Maria Nica, şomeră, Goleşti

„Eu m-am mutat la Goleşti şi încă nu m-am lămurit cum e cu factura la gunoi acolo. De colectat, se colectează în fiecare miercuri, la ora trei jumătate. Scoatem tomberoanele la poartă, vin şi îl iau... foarte corect, foarte igienic. Sînt mulţumită. Şi în oraş era bine. Aveam tomberon la scara blocului, veneau şi le luau zilnic... nu era mizerie, nu era miros... rar cîte unul inconştient arunca lîngă tomberon.”

Trandaf Olteanu, pensionar, Focşani

„Azi a venit factura dar nu m-am uitat dacă sînt separate sau nu. Oricum, nu mă încurcă cu nimic. Sînt mulţumit de felul în care se colectează gunoiul. Poate ar trebui să se strîngă pe categorii, dar unde să mă duc la cine ştie ce distanţă unde sînt alea diferenţiate!? La scară avem din astea normale. Ar trebui ca oamenii să se înveţe să arunce diferit, pe categorii: hîrtie, sticlă, plastic... sau ce mai e.”

Irina, Focşani

„Pe mine nu mă încurcă cu nimic faptul că îmi vin două facturi în loc de una, dar mă deranjează să mă duc în două locuri să plătesc. Şi problema e că nu cred că e în regulă să scoţi două rînduri de facturi, care au costuri ridicate, să ţii dublă contabilitate, număr de oameni dublu şi altele. Ei ştiu ce fac acolo... dar sigur noi suportăm costurile.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro

Steluta
Mă întreb dacă Vasilescu are acum salariul mai mic? Că doar nu mai are acelaşi volum de prestaţii. Oare, la sfîrşitul anului, va mai lua un premiu tot atît de nesimţit ca în anii precedenţi ?

Relu
Pe cînd încă alte CUP-uri ? Să zicem "CUP APĂ DE PLOAIE" ,"CUP CHIŞTOACE DE TIGĂRI" ,"CUP FECALE" ? Se înmulţesc aspiratoarele de bani de la sărăcime şi şletcile de granguri în buzunarele cărora curg salarii nesimţite. Golănii ale unei municipalităţi falimentare (...)

Nedumeritu
E hoţie mare şi la CUP, pe factură nu apare indexul, ei pun cît vor! Dacă nu plăteşti te taxează cu penelizări la ce nu ai consumat!

Legionarul
Golăneală la drumul mare! nu avem contract cu CUP salubritate dar ne ia banii! Pe ce bază!? Primaria trebuia să facă o singură societate să se ocupe de administrarea oraşului şi nu mai multe care implică costuri foarte mari! De ce să meargă cetăţeanul în zece locuri cînd putea plăti o singură factură de utilităţi? Ruşineeeeeeeeeeeeeeeeee consilieri de paie!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
eva, acum 4575 zile, 17 ore, 38 minute, 27 secunde
NU se incaseaza langa Hotel Vrancea. Informati-va stimati jurnalisti, daca tot vreti sa va faceti meseria bine.
Me, acum 4576 zile, 42 minute, 47 secunde
NU este adevarata informatia ca "Facturile se încasează la casieria CUP de lîngă Hotel Vrancea", am trecut in dimineata aceasta pe acolo si NU se incaseaza... :-(
steluta, acum 4576 zile, 3 ore, 29 minute, 1 secunda
Incet,incet,ar trebui sa intram si noi in lumea civilizata.Dar ce te faci cand scoti in fiecare zi, dimineata,sacii cu gunoi la poarta si seara-i bagi inapoi ?! Hamalac ca in port.Dar de asta se pare citeste integral
relu, acum 4576 zile, 3 ore, 50 minute, 5 secunde
Gasesc potrivita imaginea pelicanului de pe masinile ce colecteaza gunoiul.Nu in sensul ca in gusa pasarii incap resturile menajere.Nu.Gusa a devenit simbolul nesatului cu care municipalitatea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.