Jurnalism cetatenesc

„Iubitorii de animale să îi ia pe semnătură, să îi aibă în grijă”

Dana Chiorescu
19 oct 2011 1154 vizualizări
Deputaţii vor decide peste două săptămîni care va fi soarta cîinilor fără stăpîn, după ce vor consulta comunităţile din care provin. În cele două săptămîni de gîndire, deputaţii, inclusiv cei de Vrancea, vor trebui să vină în teritoriu şi să ceară primăriilor să adune semnături pentru sau în defavoarea eutanasierii cîinilor fără stăpîn. În favoarea eutanasierii cîinilor fără stăpîn se declară, printr-o postare pe blogul personal, şi senatorul PDL de Vrancea, Sorina Plăcintă. Vineri, un băieţel de la o fermă de lîngă Focşani a fost atacat de cîinii comunitari. Dacă interlocutorii şi cititorii noştri sînt pro sau contra eutanasierii puteţi afla din rîndurile de mai jos.

Ionuţ Sebastian Leo, masterand, Focşani

„Sînt pro eutanasiere. Au făcut o mulţime de victime cîinii comunitari. Sînt venit din Bucureşti, acolo... e pericol! Eu îi înţeleg pe iubitorii de animale dar... fiecare cu părerea lui. Să îşi găsească altă modalitate de a-şi manifesta dragostea faţă de animalele comunitare.”

George, Focşani

 

„Contra! Sînt cîini, au viaţă şi ei!!! Dacă nu sînt agresaţi, nu sînt atacaţi, nu atacă nici ei! Nu ştiu ce soluţie trebuie găsită... oricare alta în afara eutanasierii.”

Dorina Dulhan, lăcătuş mecanic, Boloteşti

 

„Nu sînt de acord nici să îi lase pe străzi... nici să îi eutanasieze... Sînt şi ele nişte animale... nişte fiinţe... dar am văzut aseară la televizor o emisiune, arătau un copil sfîrtecat de cîini... Eu stau la casă, am doi căţei, am grijă de ei, îi ţin legaţi... Îmi plac animalele, dar nici aşa pe stradă... Reprezintă un real pericol pentru copii, în special.”

Nina Nedelcu, bunicuţă, Focşani

„Nu sînt de acord! Eu iubesc animalele! Am şi eu o pisicuţă acasă, dar săraca a sărit de la balcon şi au muşcat-o cîinii din faţa blocului. Am tratat-o aproape o lună de zile! Dar alte ori s-au aflat copii în situaţia asta, chiar la noi la bloc. Nu sînt de acord să îi eutanasieze, dar să şi-i ţină fiecare. Vin la noi la bloc de la ţară, cu cîte o maşină cu trei patru căţei şi îi lasă la noi. Ăia de la ţară să şi-i ţină acolo, nu să îi aducă la noi între blocuri. Sînt şi la noi copii. Îi ţin cît îi ţin şi pe urmă nu mai vor să îi ţină. Spre exemplu, pe cei doi cîini negri şi răi de la noi de la bloc, i-a luat maşina de hingheri, dar s-a dus un vecin şi i-a adus înapoi. Nu ştiu ce ordine este de îi lasă să îi aducă imediat înapoi. Odată luaţi, ar trebui să nu îi mai aducă. Dacă îi ia un iubitor de animale de acolo, să îi ia pe semnătură, să îi aibă în grijă.”

Anonim

„Să facă ce vor cu ei, nu mă interesează! Cert este că nu este în regulă ce se întîmplă! Cum să ajungem să ne temem pentru copiii noştri pe stradă!? Nu e suficient că sînt o grămadă de derbedei, acum să ne facem griji şi de potăi? Eu cred că se opun cei care nu au alte treburi...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Iubitorul de animale
Criminalilor!! Huo! Asta e problema principală în Romania, toate au fost rezolvate şi asta a mai rămas. Din cauza unui copil muşcat de cîini care nici măcar n-a murit şi care va trebui să facă injecţii antriabice 3 luni (plătite de la asigurările sociale) şi a altor cîteva zeci sau sute ca ei, vreţi să omorîţi bietele animale. Nu a fost de ajuns ca aţi omorît bieţii ţînţari în primăvară, vreţi să omorîţi şi cîinii!! Propun sterilizarea tuturor bietelor animale care îşi fac loc în viaţă noastră: cîini, gîndaci de bucătărie, ţînţari, şoareci, şobolani.

Nina
Adunaţi cîinii care trăiesc în haite din tot oraşul! Faceţi ce vreţi numai adunaţi-i! Oameni buni, iubitori de animale, luaţi-i în locuinţa voastră şi cînd îi duceţi la plimbare şi să facă caca adunaţi-i de pe trotuare, din parc, peste tot; lăsaţi-i să facă caca în casa voastră nu pe trotuare;
lăsaţi-ne să trăim civilizat nu tet-a-tet cu animalele voastre!

Adina

Sîntem un popor criminali? Ne place să ucidem? Sînt întrebări care mi le tot pun....ştiu că sînt şi cîini periculoşi dar mai ştiu că nici un animal nu atacă degeaba! Dacă în loc de pietre primesc o coajă de pîine... devin prieteni fideli spre deosebire de unii oameni care oricît ar primi nu ştiu să dăruiască. Azi ne gîndim să ne omorîm cei mai buni prieteni ai noştri, mîine cine ştie, mamele? Fraţii? Sînt doar nişte supoziţii, triste ce-i drept cum este şi ideea cu eutanasierea... Zilnic văd atrocităţi, pisici şi cîini morţi pe cîmpuri, şosele, tufişuri... Mi-e milă de cei care fac asta conştient că sînt doar nişte fiinţe fără grai... Oare cîţi din noi privim în ochi un cîine vagabond??? Mai aveam o speranţă în unii ce au cîini de companie acasa, speram să fie mai ,,umani,, mai apropiaţi de cei ce nu au avut norocul să aibă un stăpîn, dar, m-au dezamagit... Labradorii nu sînt tot cîini? de ce căutăm ,,aristocraţie,, în jurul nostru, cînd de fapt noi sîntem nişte parveniţi???



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.