Jurnalism cetatenesc

„Trebuie să fie cei mai cinstiţi oameni, că de aia sînt judecători!”

Dana Chiorescu
18 oct 2011 1103 vizualizări
Cei doi actori principali ai mai multor furturi comise în Vrancea în perioada 2004-2009 au fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Focşani la 15 ani de închisoare cu executare, respectiv şase ani, pedeapsă care a fost sporită cu încă un an după ce s-a anulat suspendarea condiţionată a unor pedepse anterioare. În acelaşi timp justiţia vrînceană a decis, după un proces care a durat un an de zile, achitarea a patru inculpaţi pentru săvîrşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la cele două infracţiuni. Cei patru au fost acuzaţi că au beneficiat de averea de peste 220.000 euro a unui focşănean venit din Italia, care s-a prăpădit la scurt timp după ce şi-a înstrăinat Mercedesul şi vila din Focşani. Procese lungi, greoaie, decizii contestate. Într-o societate bulversată, ne dă sistemul juridic stabilitatea necesară? Cum comentează interlocutorii noştri prestaţia justiţiei în zilele noastre puteţi afla din sondajul următor.

Camelia Răvoiu, confecţioner maşinist, Focşani

„Nu ştiu ce să spun... Mai mult de 60% nu mai am încredere în justiţie, asta pentru că nu sînt corecţi judecătorii şi se lasă influenţaţi de politicieni, de cei de la putere... Corupţia e mare, dar nu numai în justiţie, cam în toate domeniile. Aşa e la noi, în Romania. Înainte de ’89 aveam mai multă încredere. Sperăm ca vremurile ce vor veni să fie mai bune, să se reglementeze aceste probleme. Justiţia este foarte importantă într-un stat. Afectează cam toate domeniile de activitate. Încă o dată spun, sper ca lucrurile să intre în normal, dacă nu pentru noi, măcar pentru copiii noştri.”

Constantina Necula, Vulturu

„Nu am avut eu treabă cu justiţia... copiii sînt plecaţi... Eu mă rog la Dumnezeu să nu am de-a face nici cu justiţia, nici cu poliţia... Este foarte important să fie corecţi judecătorii. Cum să nu crezi în justiţie? Dacă nu avem încredere în ei, apăi cum? Ei trebuie să fie cei mai cinstiţi oameni, că de aia sînt judecători!”

Dumitrache, modelor, Focşani

„Nu mai am încredere în nimic şi în nimeni! S-a distrus tot! Habar nu aveţi cum era sistemul juridic înainte! Era foarte serios, iar acum numai golani şi borfaşi! Trebuie privite lucrurile de acum încolo! Acum e pierdut tot! Tinerii trebuie să se implice şi să ia măsuri, să facă schimbări în bine! Totul trebuie schimbat!”

Rigoleta Bălăşoiu, învăţător pensionar, Focşani

„Nu am avut niciodată încredere şi acum nici atît. Am avut probleme, familiale, profesionale... am apelat la acest sistem şi nu au fost corecţi. Nu mă plîng că nu mi-au făcut mie dreptate, ci că nu au fost corecţi! Este foarte important pentru societate să aibă un sistem judiciar corect pentru a da încredere oamenilor. Ar trebui să nu mai fie corupţi... Asta se vede în ceea ce se întîmplă în societate. Mă sperii cîte clanuri sînt, care domină toată Romania. Îţi este frică să mai mergi pe stradă! Omoară pe stradă, şi romani, şi străini... Ei conduc! Domină tot sistemul!”

Anonim

„Dacă ai bani scapi, indiferent ce ai face. Plăteşti judecătorul şi te scoate curat ca lacrima. Dacă nu se tem de pedeapsă, nici umană nici divină... consecinţele se văd în jurul nostru. Ar trebui să ne intereseze mai mult acest aspect pentru că va avea repercursiuni asupra tuturor.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea – opinii de la cititori

Victor
Dacă face puşcărie la Mîndreşti se găseşte vreun judecător bun că după 2-3 ani să-l pună în libertate pt bună purtare! (...)

Anca D. Ilie
Trăim vremuri crunte, nu-mi vine să cred că sînt indivizi de cea mai joasă speţă, de altfel, care să ia partea tîlharilor! O prietenă a mea a fost victima unui astfel de individ şi este marcata psihic de atunci. SĂ VĂ FIE RUŞINE CELOR CE ŢINEŢI CU HOŢII! DACĂ NU SÎNTEŢI VOI HOŢII! ORI JUDECĂTORII CARE PACTIZAŢI CU INFRACTORII! SĂ DEA DOMNUL SĂ AVEŢI PARTE UNII DE ALŢII!!!

Florin
Sînteţi incredibil de t..., oameni buni se vb de 15 ani de închisoare!! Este teribil de mult, groaznic şi ruşinos pt justiţia vrînceană, ruşine domnilor!!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.