Jurnalism cetatenesc

„Legea trebuie să fie pentru toţi la fel”

Dana Chiorescu
17 oct 2011 1811 vizualizări
La nici un an după ce viaţa i-a stat în cumpănă în urma unui cumplit accident la schi, Şerban Huidu s-a pus el însuşi în calea unor oameni nevinovaţi. Depăşirea pe linie continuă nu i-a ieşit şi jeepul său a făcut zob o maşină care venea din faţă. Din păcate nesăbuinţa lui a costat trei vieţi. Accidentul a născut şi ample dispute şi multe întrebări: Avea voie să şofeze? A avut un moment în care şi-a pierdut luciditatea sau doar a sfidat regulile? Condiţiile de mediu au influenţat? Va scăpa sau va fi închis? Şi multe alte întrebări care îşi vor căuta răspuns în următoarele zile. Cum comentează interlocutorii noştri acest eveniment tragic puteţi afla din sondajul următor.

Maria Cătălina Danţiş, elevă, Focşani

„Nu am auzit de acest nou accident... Nu ştiu ce să spun, de ce i se întîmplă toate chestiile acestea. Eu cred că justiţia îşi va face datoria şi va fi pedepsit conform faptei lui. Poate se va încerca găsirea unor circumstanţe atenuante dacă ne gîndim că e o persoană cunoscută... Păcat, oricum...”

Ionel Iordan, designer, Focşani

„Tipul a avut ghinion... dat fiind faptul că nu este prima oară cînd i se întîmplă. Realitatea este că cel care a provocat accidentul trebuie să plătească, indiferent cine este acea persoană. Sincer, nu ştiu dacă va suporta consecinţele, curiozitatea mea este legată de tema aceasta. Că este el băiat simpatic, este o chestie, greşeala e alta chestie... În fond şi la urma urmei, legea trebuie să fie pentru toţi la fel. Nu învăţăm nimic noi din astfel de evenimente tragice. Memoria colectivă este foarte slabă.”

Nicolae Căpăţînă, pensionar, Focşani

„Trist şi tragic... Este o tragedie pentru că au murit oameni nevinovaţi. S-a întîmplat o situaţie ieşită din comun... au murit trei persoane... Asta s-a întîmplat din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic şi, ca urmare, două familii, dacă nu trei, sînt distruse... Cei din Logan circulau normal şi au murit nevinovaţi... Nu poate fi scos nevinovat. Cred că va face puşcărie, ceea ce e trist şi pentru familia lui. Mă gîndesc şi la faptul că el nu a fost vindecat sută la sută după accidentul de la schi. El nu trebuia să fie lăsat să conducă pînă nu ar fi fost verificat, examinat, testat să se asigure că s-a recuperat 100%. Ar trebui ca în situaţii de genul acesta să fie verificaţi înainte de a fi lăsaţi să conducă din nou. Medicii trebuiau să anunţe şi poliţia să îl verifice. La asta se adaugă şi abuzul de viteză... În plus, nu a avut nici cauciucuri de iarnă, care i-ar fi folosit.”

Tanţa, pensionară, Focşani

„Nu cred că a fost vinovat... E păcat de ce s-a întîmplat. Cred că a avut o problemă, fie la maşină, fie de sănătate, altfel nu îmi explic... Îmi pare rău... E o tragedie pentru familia lui. Este un băiat drăguţ, un om bun...”

Daniela, casnică, Focşani

„Nu prea mă uitam la Cîrcotaşi. Nu îmi plăcea nici emisiunea, nici de ei, pentru că sînt nişte persoane care iau la mişto orice şi pe toată lumea. Dar acum îmi pare rău de ceea ce i s-a întîmplat, mai ales că unele persoane şi-au pierdut viaţa. Chiar dacă nu îl agreez, îmi pare rău. I se putea întîmpla oricui... Cred că se poate să fi fost şi din cauza medicamentelor pe care le lua, a stării lui de sănătate... Din cîte am înţeles se afla încă sub tratament, fusese şi la un control... Cred că va fi pedepsit. Va fi acuzat de ucidere din culpă... Chiar dacă e persoană influentă, cel puţin o pedeapsă mică, tot cred că va primi.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Aristotel
Dacă cei 3 care au murit ar fi circulat cu o maşină si nu cu un Logan ar fi fost în viaţă alături de Huidu,la spital,cu mici fracturi sau contuzii.

cineva
Daca Huidu e cel blestemat, cei doi oameni care şi-au pierdut viaţa cum mai sînt? Binecuvîntaţi?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.