Jurnalism cetatenesc

„Referendumul - un praf în ochii noştri, ca toate celelalte de pînă acum”

Dana Chiorescu
16 oct 2011 1287 vizualizări
Vrîncenii sînt chemaţi la urne! Consiliul Judeţean Vrancea a cîştigat o nouă dispută juridică cu Instituţia Prefectului, la Curtea de Apel Galaţi. De această dată, juriştii lui Marian Oprişan au cîştigat în faţa recursului înaintat de Prefectură în procesul privind organizarea referendumului privind consultarea vrîncenilor pentru reorganizarea administrativ-teritorială a judeţului Vrancea. Conform calendarului, referendumul urmează să fie organizat pe 6 noiembrie. Cum primesc interlocutorii şi cititorii noştri această hotărîre puteţi afla din sondajul următor.

Aurora Mititelu, asistent medical, Focşani

„Da, sînt pentru regionalizare şi pentru referendum. Chiar dacă presupune nişte costuri suplimentare, ni le asumăm pentru a putea spune exact ce vrem.”

Stanca Isache, pensionară, Focşani

„Da, să se facă referendum! E necesar. Nu ştiu cît costă, asta depinde de ei, dar e bine pentru noi ca să ne spunem şi noi părerea, nu să facă ei mereu de capul lor.”

Vera Ştev, muncitor, Focşani

„Nu mi-ar conveni să se desfiinţeze judeţele şi să se facă regiuni. Este departe, ne-ar costa şi transportul pînă la Constanţa dacă avem de rezolvat probleme... Cred că ar fi bine să se organizeze referendum, să mergem, să spunem cum ne convine nouă. Probabil costă să se organizeze un referendum, dar merită banii ca să fim şi noi luaţi în seamă.”

Daniel Zaharia, inginer, Focşani

„Este foarte bine venit pentru că nu sînt de acord să merg la Constanţa pentru o semnătură sau pentru o hîrtie. Aş prefera să rămînă după modelul făcut în sistemul de mediu, cele 8 regiuni, pentru că prefer la Galaţi decît la Contanţa. Dar cel mai bine ar fi să rămînă Vrancea. Nu ştiu la ce sumă s-ar ridica cheltuielile pentru organizarea unui referendum, dar cred că se merită avînd în vedere cheltuielile pe care vom fi nevoiţi să le facem ulterior cu deplasările la Constanţa. Suportăm acum nişte costuri suplimentare... Cred că s-ar amortiza.”

Fane Lanţ, operator, Focşani

„Nu sînt de acord cu regionalizarea. Să rămînă aşa cum e acum, în judeţe. Nu ne interesează pe noi cum vor ei. Nu e numai părerea mea! Mă întreb ce interes este în organizarea referendumului? Întotdeauna este un substrat... Nu cred că ar trebui să se schimbe forma de organizare teritorială, dar cu referendumul... nu ştiu ce să spun, că pînă la urmă ei fac tot cum vor ei... Tot ce vor ei fac, asta o ştim şi noi... nu depinde de noi... un praf în ochii noştri, ca toate celelalte de pînă acum.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
vali
Nu se va face nici un referdum. De unde atîţia bani, chiar vreţi să tremurăm la iarnă că a cîştigat procesu’ , care şi aşa are valoare consultativă? Faceţi nişte tabele, le semnăm dar nu mai cheltuim bani.

Marius Ispas

Măi nenorociţilor, lăsaţi referedumul şi terminaţi străzile de reparat,
145000euro, de unde ii luaîţi, din bănci... Judeţul are nevoie de locuri de muncă, are nevoie de combustibil pentru ENET,... vine iarna... şi vă este frică să nu pierdeţi "butoanele". Să le pierdeţi, că meritaţi...

Florin V.
PDL-ul s-a născut pentru a sfida voinţa cetăţenilor. Că Bacinschi sau Oprişan sint ce sînt, prea puţin mă interesează, ii pot schimba prin vot, însă pentru a lua o decizie cu privire la locul in care trîăiesc eu, trebuie să mă consulte. Trăşculescu, cu PDL-ul lui, nu inîţeleg acest lucru. (...)Este ca si cum am muta Moldova în Banat fără ca asta să o dorim. Credeţi că vor veni bani cu lopata? Iluzii pdl-iste! Ce stat ar mai fi dispus să arunce banii pentru cineva care a demomstrat că îi foloseşte discreţionar? La acest referendum, de care se tem ca de moarte toţi portocaliii, se va vedea şi adevărata voinţă a vrîncenilor. O lovitură năpraznică pentru imaginea PDL, şi aşa ajunsă la cele mai scăzute cote.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4585 zile, 12 ore, 50 minute, 10 secunde
Poate ar trebui discutat si in ce masura se pot amesteca ziarele in problema asta si mai ales in ce masura au voie sa schimbe enunturi prin scoaterea unor fraze din context. Omul a zis cu totul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.