Jurnalism cetatenesc

„Copiii au nevoie de verdeaţă, de aer curat... nu de betoane şi praf”

Dana Chiorescu
12 oct 2011 1299 vizualizări
Cei care vin cu animelele de companie în parc sînt pasibili de amendă. Bicicliştii şi skaterii au şi ei accesul interzis. Unii zic că aşa este corect să se procedeze în spaţiile verzi destinate recreerii, alţii spun că nu li se pare corect şi mai ales practic. Autorităţile locale spun că sînt măsuri prevăzute în proiectul de restaurare şi că au atît rolul de a prezerva parcul în actuala formă cît şi de a asigura condiţii de… relaxare celor care vin în parc. De asemenea, se ia în calcul şi instalarea unor camere de supravegheat în parc pentru a-i identifica pe cei care nu respectă regulile şi curăţenia. Cum primesc interlocutorii şi cititorii noştri aceste restricţii puteţi afla din sondajul următor.

Tatiana Arghiroiu, oficiant poştal, Focşani

 

„E mai igienic aşa. Sînt mulţi copii în parc şi cred că e mai bine fără cîinii care îşi fac nevoile peste tot. Copiii mai cad, se plimbă... se joacă... Dacă vin cu căţeii, fac excremente peste tot, nu le adună... Eu consider că ar trebui să fie clar delimitat: un parc pentru copii, unul pentru animale de companie. Pentru cei care vor să se plimbe cu biciclete, cu role sau mai ştiu eu ce, să se amenajeze un alt spaţiu. În parc stăm, ne odihnim şi privim. Nici oxigen nu prea e, că au mai rămas vreo doi copaci.”

Aura Arghiroiu, studentă, Focşani

 

„Atunci pentru ce mai este parcul? Dacă nu este să ne distrăm, să ne plimbăm cu rolele, cu bicicleta, atunci pentru ce este? Împotriva animalelor în parc sînt, dar nu mi se pare normal să nu îi lase pe tineri şi pe copii să se distreze. În schimb pe aleile acestea nu prea poţi să te plimbi cu rolele, doar în faţa la „morcov”... În parc... stăm şi ne odihnim şi ne aerisim. Poate ar trebui să ne ofere mai multe modalităţi de a ne petrece timpul în parc.”

Răducu Florentin Hogea, elev, Focşani

„Eu cred că este o măsură temporară. Pînă la finalizarea parcului este o idee foarte bună, pentru a nu incomoda lucrările. Cred că vor mai pune şi pavele pe aceste alei, eu aşa înţeleg. Ar fi frumos să avem o pistă pentru skate-uri. Pentru copii este amenajat spaţiul acela special...”

Geanina Clincescu, mămică, Focşani

 

„Cu căţeii sînt şi eu de părere că nu e bine, dar cu bicicletele şi cu rolele... nu văd ce ar putea face. Pe mine nu mă deranjează să se plimbe copiii cu bicicletele. Asta e ultima problemă. Bine că nu mai sînt pietrele care erau înainte pe alei. Nu poţi să laşi un copil la obelisc cu bicicleta, iar cu altul să stai pe bancă în parc. În schimb, ar trebui să fie cineva care să aibă grijă de parc. Acum arată bine pentru că abia l-au deschis. Dar să vedeţi peste o lună cîtă mizerie va fi aici, chiar dacă sînt coşuri de gunoi, chiar dacă acum e frumos... Apa aceea e plină de castane, de beţe, de pietre... Iar în privinţa animalelor de companie, eventual să vină stăpînii lor cu punguliţa şi nu se mai supără nimeni.”

Măriuţa Clincescu, pensionară, Focşani

 

„Altele sînt problemele parcului. Mă uitam la nişte fete care aruncau cu pietre în fîntînă, dar dacă le zici ceva te înjură. Copiii au nevoie de verdeaţă, să inhaleze aer curat... nu de betoane, de praf, de gaze de la maşini. Trebuie ca în Italia, separat: parc de cîini, parc de copii. Au dat vreo lege ca cei care au cîini să vină cu punguliţa? Iar gardienii ar trebui să fie mai mulţi şi să îşi facă treaba. Ei dacă văd că unul face ceva rău, întorc capul şi îşi văd de treabă.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu
www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Parc pt copii
Am copil de 2 ani şi vreau cînd mă duc în parc să nu stau cu gura pe el. După ce că în rest îl ţin de mînă mereu pe stradă, vreau ca în parc să pot să-l las să meargă singur şi să nu stau cu teamă că vine vreun bezmetic cu bicicleta în viteză sau vreun skatebord şi-l loveşte. Asta e, nu toată lumea are copii mici. La mămicile cu bebeluşi nu vă gîndiţi. Dacă îl las pe iarbă pe copil, să dea de rahat de cîini de la proprietarii care îi lasă în voia sorţii prin parc? Eu cred că e o măsura bună!


Anonim
Domnule Matişan, după 4 ani de cînd ţineţi Piaţa Unirii într-un şantier total acum ne prezentaţi această glumă proastă? în primul rînd nu trebuie să vină oamenii cu cîini pentru că sînt destui CÎINI AI NIMĂNUI. Pe ăia cine îi amendează?? Mai mult, în NICI O ŢARĂ CIVILIZATĂ nu este interzis mersul pe bicicletă în parc. Mai mult, parcul nici nu prea poate fi considerat parc pentru că aţi binevoit să tăiaţi toţi copacii, parcul rămînînd doar o umbră a ceea ce a fost...

db
Eu cred ca autorităţile sînt nebune. Nu poţi să faci dintr-un parc muzeu doar ca să economisească ei nişte bani. Care-i problemă cu animalele de companie? Că-şi fac nevoile? Ok, se poate da amenda că nu strînge respectivul stăpîn excrementele şi nu le pune la gunoi. Dar nu poţi interzice accesul. Nu sînt sănătoşi la cap, aşa ceva nu există nicăieri în lume.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.