Jurnalism cetatenesc

Nu asta este prioritatea pentru Romania

Dana Chiorescu
11 oct 2011 1109 vizualizări
Deputatul PDL de Focşani Răzvan Mustea Şerban a precizat luni, după ce s-a încheiat şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, că printre priorităţile de top se numără reorganizarea teritorială în 12 regiuni, legea electorală, comasarea alegerilor locale şi parlamentare în 2012 şi reducerea numărului de parlamentari. Întrebat care este planul PDL în cazul în care UDMR nu devine flexibil în privinţa reorganizării teritoriale, Mustea a răspuns doar că „în coaliţie se vor continua discuţiile” Care este opinia interlocutorilor şi cititorilor noştri în această privinţă puteţi afla din sondajul următor.

Valentina, casnică, Maluri

„Tot Romania este, şi cu judeţe şi cu regiuni. Cu împărţirea ţării în regiuni cred, însă, că regiunile cu un nivel mai scăzut vor rămîne şi mai defavorizate... vor avea de suferit. Nu cred că zonele prospere le vor ajuta şi pe celelalte. Fiecare cu problemele ei... Noi, probabil vom avea greutăţi administrative... mai ales dacă vor fi şi distanţe mari...”

Garofiţa Staicu, pensionară, Focşani

„Sînt atîtea de făcut... asta ar trebui lăsată mai la urmă... Probabil se tot leagă de subiectul acesta ca să ne mai dea teme de discuţie. Nu asta este prioritatea pentru Romania şi nici pentru cetăţenii ei. Nu văd nici un avantaj pentru noi. Asta o fac probabil în apropierea alegerilor pentru a ţine în mînă o masă mai mare de alegători, pentru a avea un mai bun control asupra electoratului.”

Carmen Carp, profesor, Focşani

„Sînt contra regionalizării pentru că nu văd nimic din ce se face ca fiind în beneficiul nostru, a celor de rînd. Nu ne ajută cu absolut nimic! Probabil vor să controleze mai bine fondurile europene sau chiar pe cele bugetare. Nu avem cum să protestăm... doar cînd mergem la vot să încercăm să îi schimbăm pe ei. Deocamdată nu putem face nimic, nu avem pîrghii. Puterea e în mîna lor... iar noi stăm şi ne certăm între noi. Au reuşit să ne învrăjbească, doctorii nu sînt buni, profesorii nu sînt buni, pensionarii nu, elevii nu... Am înţeles că vor să ne oblige să merge, la vot... poate va fi tot răul înspre bine. Din ’90 încoace, se schimbă doar fotoliile între ele... în opoziţie sau la putere e acelaşi lucru. Şapte case într-un mandat, în timp ce noi abia ne tîrîm, de la un salariu la altul??? În ’89 dacă începeau cu o reformă monetară, ne scoteam pălăria în faţa lor.”

Anonim
„Am mai trecut prin asta, nu cred că e cea mai bună idee! Pentru noi, că pentru ei... Sînt unii care vor profita, alţii care vor rămîne fără scaun... Nu vă faceţi griji că şi dintre cei „sus puşi” de la noi sînt mulţi care se tem...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Garleanu
Regionalizarea, în orice formulă ar fie ea, nu poate fi decît benefică pentru judeţul Vrancea, un judeţ unde nu se întîmplă nimic notabil economic. Deschidem cu mare fast, magazine gen LIDL, impozitele şi taxele lor se duc la Bucureşti.

Georgel
Mustea, salvatorul Vrancei! Mai puteţi minţi? Nu credeţi că sîntem sătui de propaganda portocalie? (...) Nu prea văd articole în acest ziar cu activitatea lor care să îmbunăţăţeasca nivelul de trai al vrîncenilor. Mustea repetă ca o placă stricată ceea ce aude şi el pe sub uşă. Nimic concret pentru vrînceni. Şi dacă dorinţa lui de a desfiinţa judeţul Vrancea este aşa de mare, cum ne putem adresa acestui individ? Fostul vrîncean Mustea Răzvan? N-ar fi mai bine să facă ciocu’ mic şi să mai facă şi ceva util pentru vrînceni?

Eroul U.R.S.S.
Mîine – poimîine o să-i acuzaţi pe Mustea şi pe cei din PDL că au distrus America, Grecia, Spania şi Italia. (...) Nu vedeţi că e criză? A inventat Mustea criza? E rea reorganizarea şi reducerea aparatului birocratic şi a cheltuielilor statului? Nu vedeţi ce fac (...) cei din Consiliul Judeţean cînd au bani pe mînă? I-au dat pe artificii şi pe spectacole.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mata, acum 4590 zile, 10 ore, 23 minute, 16 secunde
Deci poporul este impotriva ideilor tale timpite si electorale, domnule Mustea cel Mic. Alaturi de Trasculescu, Placinta si ceilalti parlamentari ai PDL sunteti autorii genocidului din ultimii ani citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.