Jurnalism cetatenesc

„Preferi să mergi la piaţă pe jos, pentru că e un calvar cu maşina”

Dana Chiorescu
9 oct 2011 2029 vizualizări
Focşănenii au avut o vară agitată în care bulevardul Unirii a fost închis, iar străzile Dimitrie Cantemir, Mihail Kogălniceanu, Simion Bărnuţiu, Moldova sau Măgura au fost, la fel, închise pentru reabilitare. Trama stradală a oraşului Focşani a fost prost gîndită din punct de vedere urbanistic, fapt care creează nenumărate blocaje în trafic, pe fondul creşterii numărului de maşini. Din cauza intersecţiilor cu semafoare şi a traficului intens, timpul de tranzit prin Focşani creşte semnificativ. Pe lîngă reţeaua stradală atipică, ce ştrangulează traficul din loc în loc, la blocaje contribuie şi numărul mare de maşini, cîte una pentru fiecare familie. Şoseaua de centură are tendinţa de a se transforma într-un bulevard urban, iar o viitoare centură de ocolire este încă un vis frumos al primarului Bacinschi . Care este imaginea interlocutorilor şi cititorilor noştri despre felul în care se circulă în oraşul nostru puteţi afla din sondajul următor.

  Romi Udrea, Slobozia Ciorăşti
 

 

„După cîte am văzut eu, se circulă dificil, în special pe arterele principale. Sînt multe maşini şi infrastructura este nepregătită să le primească. Cînd se lucrează trebuie să semnalizeze corespunzător, să anunţe... să lucreze mai bine, mai repede...”
 

Petronela, confecţionară, Focşani

„Foarte rău se circulă! Mai ales cînd erau şi trotuarele stricate... nu puteam merge nici măcar cu copiii. Ne ducem pînă în Piaţa Unirii şi ne întoarcem, pentru că nu prea avem pe unde să ne plimbăm. Cum este... mergem înainte... şi zicem bine că se termină în curînd lucrările. Cu maşina... ştie mai bine soţul cum se circulă. Eu vă pot spune ce aud cînd stau în dreapta . Preferi să mergi la piaţă cu sacoşa, pe jos, decît cu maşina, pentru că e un calvar cu maşina. Nu străzi, nu parcări...”
 

Vasile Ionescu, pensionar, Focşani
 

 

„Eu circul mai mult pe trotuare, iar în această privinţă, în ultima vreme, primăria şi-a făcut datoria. Arată bine, sînt frumoase... Şoselele nu ştiu cum se prezintă.Vreau nu vreau, îmi place oraşul pentru că aici m-am născut, sînt legat de el. Îmi doresc ca Romania să fie guvernată de oameni serioşi!”
 

Luminiţa Plenovici, şomer, Focşani

 

„Groaznic! Şi pe trotuar şi pe stradă! Tot oraşul e în construcţie, se lucrează în toate părţile... nu e ceva organizat! Tot oraşul e dărîmat! Nu ai pe unde merge cu un cărucior, cu un copil... Cel puţin aici în jurul Pieţei Unirii e... haos, traficul direcţionat pe străduţele laterale unde sînt şi maşini parcate, trec şi autobuze... Ne bucură că se lucrează... da... Măcar unu la sută să ne bucure, că restul de 99% îi bucură pe ei.”
 

Corneliu, Focşani

„Pietonal se circulă chiar foarte bine! Se prefigurează foarte frumos Focşaniul. Acum vreo doi ani au făcut toate străduţele din zona Gării, simultan au făcut zona asta spre Onasis, Măgura, care era vai de capul ei, şi Alexandu Golescu, iar acum au venit cu bucăţica prin faţa Liceului 2..., mă rog care trebuia făcută de la vremea respectivă... Dar sînt şi meschinării... Spre exemplu, o străduţă Păun Pinciu, un căpeţel de stradă care leagă  Măgura de Alexandru Golescu, a fost lăsată neasfaltată... pe motiv că ar sta nu ştiu cine de la PDL acolo. Să nu mai vorbesc despre cum ne-am chinuit cu săpăturile făcute transversal. O mulţime de şanţuri lăsate aşa... uitat de ele... Am înţeles, e şantier, dar nu poţi să laşi tranşee. Cu proiecte, cu bani de la bugetul local sau finanţare externă,  e bine că se face ceva. E bine că au refăcut trotuarele. Cînd stăteam la Sud, soţia mea avea cînd căruţul cînd tocuri... în ambele cazuri  era groaznic de mers pe trotuare. Unii sînt nemulţumiţi pentru că s-a lărgit trotuarul, s-a mărit spaţiul carosabil şi am rămas cu foarte puţin spaţiu verde. Deci, la capitolul infrastructură sînt din ce în ce mai mulţumit. În privinţa traficului... am altele de comentat. Au blocat bulevardul, au blocat Kogălniceanu şi Simion Bărnuţiu, deci pînă în Cuza Vodă, la Tribunal, nu aveai cum să ajungi. Trei străzi, una după alta, blocate simultan. Ei, nu prea se fac din acestea. Pe partea cealaltă, faci curat în casă, deranjezi vecinii... Trebuie să avem înţelegere şi să ne gîndim că după ce vor termina va fi foarte frumos.”

Sondaj realiat de Dana Chiorescu


www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
mihai
Principala cauza a infernului din trafic e chiar primarul Bacinschi! Cum se face că Focşaniul e unul dintre cele mai urîte municipii reşedinţă de judeţ? Cum e posibil ca oamenii să nu primească apă caldă de luni de zile? Cine e vinovat pentru şantierul care nu se mai termină odată?Am citit că săptămîna trecută la Festivalul Viei şi Vinului Oprişan şi cu Bacinschi au inaugurat Piaţa Unirii - atunci cum de muncitorii încă mai lucrează în parc şi prin piaţă? De ce nu e nimeni tras la răspundere pentru cel mai mare preţ la căldură? Cum au tupeul Oprişan şi Bacinschi să dea vina pe PDL pentru toate astea cînd ei sînt la putere în Vrancea din 2000 fără întrerupere?

Titi
Domnilor, dar traseele pentru biciclişti prin Focşaniul ăsta, care-s? Cum pot să ajung eu din Sud pînă la gară pe bicicletă, fără să mă calce vreo maşină? Că ştiu că Primăria a cheltuit nu ştiu cîţi bani pentru amenajarea acestor piste. Ei, care-s pistele astea? De la blocul turn din Sud pînă la Gară. Sau pînă la Obor. Sau de la Gară la spital. Unde-s?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.