Jurnalism cetatenesc

„Îmi plac obiceiurile noastre şi aici se văd foarte bine”

Ziarul de Vrancea
30 sep 2011 1620 vizualizări
Timp de trei zile, focşănenii petrec în Piaţa Unirii la a 19-a ediţie a Festivalului „Bachus”. Licitaţia de vinuri vechi, concursul naţional de vinuri, Miss Podgoreanca, lecţia de gastronomie şi degustare în aer liber şi concursul naţional folcloric “Cîntece de viţă veche” sînt atracţiile acestei ediţii. Pe scena din Piaţa Unirii vor cînta Ruslana şi Andra. Primarul Decebal Bacinschi, viceprimarul Bogdan Matişan şi secretarul judeţului, Raluca Dan, au fost doar cîţiva dintre cei care au inspectat Piaţa Unirii pentru a vedea stadiul lucrărilor, în pragul Festivalului Viei şi Vinului. În parcarea din faţa Casei de Cultură a fost amplasat un cort uriaş, dar şi standuri pentru meşteşugari. Pe încă două străzi comercianţii veniţi din mai multe judeţe ale ţării au amplasat corturile unde îşi vor expune marfa, iar pe bulevardul Unirii s-a montat miniparcul de distracţii. Cum au primit interlocutorii noştri cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Viei şi Vinului puteţi afla din sondajul următor.

 Mihaela, diriginte poştă, Focşani



 

„Da, este frumos... poate mai liniştit ca în alţi ani. Este curat, frumos, sînt schimbări multe... Este plăcut tot ce e aici. Mi-este indiferent dacă se organizează în Piaţa Unirii sau în altă parte.”

Maricica Burgă, pensionară, Cîmpuri



„Ne place, cum să nu ne placă... Frumosul cui să nu placă? E frumos... dacă ar fi şi bani... Aşteaptă lumea cu marfa, dar bani nu sînt. Oare unde sînt banii din ţara asta? Am văzut şi producători şi meşteri populari, marfă de toate felurile... dar cine să cumpere? Toată lumea ar vrea să cumpere dar cred că mai mult trec în vizită... se uită  şi înghit în sec. Şi cei care vin cu produse rămîn şi ei supăraţi pentru că, săracii, au muncit, dar nu vînd nimic. De festival da, ne bucurăm pentru că măcar aşa ne mai descreţim frunţile şi ne mai întîlnim unul cu altul.”

Marius, student, Focşani


„Este frumos, schimbat... mai organizat şi mai curat, dar asta pînă deseară. În mare, cunoaştem programul manifestărilor şi pare interesant. Cred că vor veni oamenii să se simtă bine... poate mai mult de curiozitate... Ne bucurăm că s-a întors festivalul în vechea locaţie pentru că e spaţiul mai mare, chiar dacă există riscul să se distrugă ceea ce abia s-a construit. Dacă se strică... repară.”

Stănica Ciurciumel, şomeră, Focşani


„Ca în fiecare an... Felul în care s-a renovat centrul... îmi place... nu în mod deosebit. În schimb, mă bucură faptul că se organizează din nou în Piaţa Unirii. Nu a fost bine în celelalte locaţii. În centru a fost dintotdeauna, tot farmecul aici e! Toată lumea a venit întotdeauna cu multă plăcere aici, şi din Sud şi de la gară... La Gară chiar nu mi s-a părut un spaţiu potrivit pentru aşa ceva. Îmi place cum este organizat anul acesta. Au expoziţii frumoase... s-a muncit... O să vedem cum va fi pînă la sfîrşit. Noi am fost şi la sărbătoarea oraşului Panciu. Oamenii îşi doresc astfel de festivaluri. Mai distrag atenţia omului de la viaţa de zi cu zi, aşa cum e... Scoate omul un ban de unde are, de unde n-are şi mai mănîncă un mic, se mai întîlneşte cu un prieten... mai zîmbeşte... Sînt frumoase, ar fi păcat să le pierdem.”

Maria Holban, Cîmpuri

„Este frumos, e bine! Eu sînt venită din Italia acum. Au şi ei petreceri din acestea, festivaluri, dar sînt diferite de ale noastre. Mă simt bine şi acolo, dar mi se face dor de ale noastre. Mă simt foarte bine la noi în ţară. Am stat foarte mult acolo... trei ani de zile. Sînt şi acolo de toate, dar mai frumos e în ţara noastră. Sînt diferite... Străinul este tot străin... Îmi plac obiceiurile noastre şi aici se văd foarte bine, tradiţiile, meşteşugurile... şi din Vrancea, şi din ţară... sînt foarte bine reprezentate. Am găsit oraşul schimbat şi mi se pare mult mai frumos...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.