Jurnalism cetatenesc

„Nu e nici rea voinţă, nici proastă gospodărire... e nepăsare!”

Ziarul de Vrancea
28 sep 2011 1870 vizualizări
Termenul de 1 octombrie dat anterior de conducerea ENET SA Focşani pentru reluarea furnizării apei calde la blocurile din municipiu nu va fi respectat. Nici la sfîrşitul acestei săptămîni nu vom da drumul la robinetul “roşu”. Cele mai recente promisiuni ale reprezentanţilor “fabricii de căldură” din oraş sînt că de săptămîna viitoare vom face duş cu apă caldă, după aproape trei luni de absenţă. Cum primesc focşănenii această veste puteţi afla din sondajul următor.

Anonimă, asistent medical, Focşani



„Eu am boiler şi... am scăpat. Îl avem de vreo doi ani. Probabil plătim ceva mai mult la factura la curent dar... În fiecare dimineaţă aşteptam mult şi bine să se încălzească apa de la robinet. În schimb, mă gîndesc la cei care suferă, săracii... Dacă nu ai apă caldă... trebuie să cauţi soluţii. Igiena este unul din factorii care contribuie la starea de sănătate a populaţiei.”

Silvia Macovei, pensionară, Focşani

„L-am întrebat pe administrator şi a ridicat din umeri... Fac ce am făcut şi pînă acum: încălzesc pe aragaz, pun în cadă şi mă spăl... Nu este firesc la timpurile la care pretindem că am ajuns... de unde să fie? Nu văd nici o modalitate de a-i convinge, de a-i determina să schimbe situaţia... Chiar dacă schimbăm, schimbăm, schimbăm... o luăm de la început cu alţii şi ajungem tot acolo... iar noi trăim cu speranţa. Nu, nu e nici rea voinţă, nici proastă gospodărire... e nepăsare! Lor le este bine şi... nu le pasă ce se întîmplă în rest.”

Anonimă, mămică, Focşani


„Nu mai folosesc apa caldă de la sistemul centralizat. Nu mă pot gîndi cum ar fi, ca părinte a doi copii, să nu ai apă caldă. Apa caldă, apa rece sînt abolut necesare, obligatorii! Probabil s-au acomodat cei în situaţie... nevoia te învaţă... probabil au găsit soluţii.”

Ana Maria Costin, studentă, Focşani

„Este o veste neplăcută, dar eu plec la facultate şi... scap. În schimb, pe timpul verii, fiind acasă, m-am confruntat cu problema aceasta şi a fost foarte neplăcut. A trebuit să încălzim apa la aragaz, puneam sticle pe balcon să se încălzească la soare... Aproape că putem spune că eram obişnuiţi, pentru că aşa a fost şi anul trecut. Este o situaţie prea puţin firească, avînd în vedere timpurile în care ne aflăm. Nu ştiu ce ar trebui să facem... poate nişte petiţii la primărie... Toţi sîntem nemulţumiţi, dar ar trebui să şi facem ceva. Dacă noi nu facem nimic, nici cei de la primărie nu vor face. Nu îşi vor da prea mare interes, dacă noi nu îi presăm în nici un fel.”

Dima Alina, studentă, Focşani

„Eu stau la casă şi am centrală. Centrala este soluţia pe care aş propune-o oricui. Chiar dacă e scump, dai o dată un ban, dar ştii că eşti aprovizionat cum trebuie, ai şi apă caldă şi căldură la iarnă... nu mai plăteşti pierderi, daune... Plăteşti o dată, dar eşti asigurat o viaţă. Se amortizează în timp şi nu mai stai la mîna lor. Probabil mulţi nu au de unde să scoată aceşti bani. Poate dacă ar ajuta şi statul, cum se face pentru panourile solare... măcar pe cei în vîrstă care au o pensie mică... dar pentru asta ar trebui să îşi dorească lucrul acesta.”

Olimpia Dorobăţ, lucrător comercial, Focşani

„Am apă caldă pentru că am boiler. L-am pus acum cîţiva ani pentru că niciodată nu aveam apă caldă. Venea apa caldă cîteodată... după ora 22... şi avînd copil mic, era absolut necesar. L-am pus atunci, îl avem şi acum... Sigur că au crescut costurile. Era mult mai convenabil să ai apă caldă la 8 lei metrul cub decît consumul de la Electrica, dar... este o necesitate. Ceea ce se întîmplă nu este o situaţie firească dar... Cred că dacă ar protesta mai multă lume, poate s-ar lua măsuri. Sînt convinsă că sînt şi sume foarte mari de recuperat de la datornici, dar şi mulţi cetăţeni care suferă deşi au plăţile la zi.”

Anonimă, pensionară, Focşani

„Ne confruntăm cu tot felul de lipsuri... şi de medicamente şi în învăţămînt şi peste tot. Şi dacă ne plîngem cine ne aude? Cei care sînt sus... nu au ochi şi urechi pentru noi.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Paul

Este incredibil ceea ce ne faceţi! Sînteţi nişte incapabili ce nu-şi fac datoria faţă de oraş şi mai mult de atît, îşi bat şi joc de noi! E inadmisibil să spui două perioade în care se va da apă caldă şi să le amîni de fiecare dată! Asta dovedeşte că eşti incompetent şi nu îţi faci datoria iar dacă nu poţi rezolva problema asta de atîta timp, înseamnă că stai degeaba în acea instituţie şi iei banii noştrii pe care nu îi meriţi. Să vă fie ruşine tuturor celor care se ocupă de problema asta! (...)

Gurguiatu Sandu

Cum poţi să ţii un oraş întreg fără apă caldă din cauza unor specialişti care nu ştiu ce înseamnă instalaţii sanitare şi cum se schimbă o magistrală de căldură şi apă caldă!?? Ăştia ar trebui să plătească despăgubiri populaţiei Focşaniului şi nu cei care au făcut mişto de ei cu magazinul lui peşte prăjit! Mi-e ruşine că mai trăiesc în Focşani !



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.